Η Ρωσία ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα γύρω από τη Μόσχα
Οι ρωσικές αρχές ανέπτυξαν εγκαταστάσεις αεράμυνας μέσα και γύρω από τη Μόσχα μετά τις πρόσφατες επιθέσεις με drones που έπληξαν την καρδιά της χώρας, μεταδίδει το Bloomberg.
Κάτοικοι της περιοχής δημοσίευσαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με γερανούς να ανυψώνουν αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir σε στέγες στο κέντρο της Μόσχας και με άλλα αμυντικά συστήματα στα δυτικά προάστια, κοντά στην επίσημη κατοικία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι φωτογραφίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.
Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν τις επιθέσεις με drones τον περασμένο μήνα που έπληξαν στρατιωτικές βάσεις στο Σαράτοφ και στο Ριαζάν, περίπου 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση της κατάστασης οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα νέα συστήματα θα συμπληρώσουν τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα γύρω από την πρωτεύουσα.
Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για τις επιθέσεις στις βάσεις της. Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ παρέπεμψε τις ερωτήσεις σχετικά με την ανάπτυξη των συστημάτων αυτών στη ρωσική πρωτεύουσα, στο υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Σύμφωνα με το Bloomberg οι ρωσικές αρχές έχουν αρχίσει να ελέγχουν και τα καταφύγια για τον πληθυσμό, σε ολόκληρη τη Ρωσία, μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες παραμέλησης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη
