«Καψώνι» Αλβανών σε στενό συγγενή του Φρέντι Μπελέρη και ένα στέλεχος της Ομόνοιας
αγαπημένα σου στη Google
Ο ξάδερφός του Μπελέρη και ένα στέλεχος της Ομόνοιας, έμειναν όλη νύχτα κρατούμενοι από τις αλβανικές αρχές, επειδή θεώρησαν ύποπτα τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια που κατείχαν για τις ευρωεκλογές.
Ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο των αλβανικών Αρχών, που όπως φαίνεται προσπαθούν να κάνουν ακόμα και καψώνια σε στενούς συγγενείς και συνεργάτες του υποψήφιου ευρωβουλευτή. Όπως κατήγγειλε ο Άγγελος Συρίγος, αστυνομικοί στην Αλβανία, θεώρησαν ύποπτα τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια που μετέφερε ένας ξάδερφος του κ. Μπελέρη μαζί με ένα στέλεχος της Ομόνοιας. Κάλεσαν την Αντιτρομοκρατική, αλλά επειδή ήταν νύχτα, ο έλεγχος δεν έγινε. Οι δυο άντρες έμειναν κρατούμενοι όλο το βράδυ και το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι.
Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, η περιπέτεια για τους δύο άνδρες ξεκίνησε στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, όταν πέρασαν τον μεθοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, οι Αλβανοί που τους σταμάτησαν για έλεγχο βρήκαν στο αυτοκίνητο των δύο ανδρών προεκλογικά φυλλάδια του Φρέντι Μπελέρη και ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς το πρωί της Κυριακής είχαν λάβει μέρος σε συγκέντρωση για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Οι Αλβανοί είπαν στον ξάδερφο του Φρέντι Μπελέρη και στο στέλεχος της Ομόνοιας ότι έπρεπε να καλέσουν την Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διακριβωθεί αν τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια ήταν… τρομοκρατικό υλικό.
Επειδή, όμως, στην Αλβανία η Αντιτρομοκρατική λειτουργεί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, όπως είπε ο κ. Συρίγος, οι δύο άνδρες παρέμειναν κρατούμενοι μέχρι τα χαράματα σήμερα Δευτέρα, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν κρίθηκε ότι μετέφεραν κάτι ύποπτο. Για το καψώνι ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή η ελληνική πρεσβεία στην Αλβανία ενώ στο πλευρό των δύο ανδρών έμεινε όλο το βράδυ ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου.
-
01 Οκτωβριου 2026, 18:53Τη συστράτευση του με το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης -
30 Σεπτεμβριου 2026, 11:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
01 Οκτωβριου 2026, 08:50Κόκκινος συναγερμός στην Κρήτη για την κακοκαιρία-112 για αποφυγή μετακινήσεων, δρόμοι ποτάμια και φόβοι για υπερχείλιση ποταμών -
01 Οκτωβριου 2026, 07:00Κακοκαιρία: Σε Red Code η Κρήτη έως την Κυριακή-Κλειστά σχολεία-Μηνύματα από το 112 και ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία -
30 Σεπτεμβριου 2026, 13:30Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ανήλικου γιου του -
30 Σεπτεμβριου 2026, 14:13«Red Code» στην Κρήτη: Ακραία ύψη βροχής αναμένονται έως την Κυριακή - Σε κατάσταση κινητοποίησης ο κρατικός μηχανισμός– γραφήματα
