Κρεμλίνο: Υπάρχει δρόμος μακρύς για επίτευξη μιας συμφωνίας ειρήνης για την Ουκρανία
αγαπημένα σου στη Google
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος δρόμος που πρέπει να διανυθεί για την επίτευξη μιας συμφωνίας ειρήνης για την Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η Ρωσία και η Ουκρανία επιβεβαίωσαν χθες ότι έχουν συμφωνήσει για την τήρηση μιας τριήμερης εκεχειρίας (9-11 Μαΐου) με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει πως η εκεχειρία αυτή, θα μπορούσε να επεκταθεί.
Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τη Μόσχα ή το Κίεβο.
Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022, είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια του Κιέβου να διαταράξει την παρέλαση του Σαββάτου θα οδηγούσε σε μαζικό πυραυλικό πλήγμα κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας. Η Μόσχα ενημέρωσε ξένους διπλωμάτες ότι θα πρέπει να απομακρύνουν το προσωπικό τους από το Κίεβο σε περίπτωση μιας τέτοιας επίθεσης.
Η σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει αφήσει μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας κατεστραμμένες και έχει επιβαρύνει σημαντικά τη ρωσική οικονομία, ενώ οι σχέσεις της Μόσχας με την Ευρώπη βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
-
07 Ιουνιου 2026, 07:20Στο 403% του ΑΕΠ το «κρυφό» συνταξιοδοτικό χρέος της Ελλάδας -
07 Ιουνιου 2026, 10:45Αντώνης Σαμαράς: Προκλήσεις και προοπτικές για την Ελλάδα του αύριο - Το βίντεο της εκδήλωσης από το «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
07 Ιουνιου 2026, 09:10Γιάννης Πριόβολος: Γράμμος 1949, η αιματηρή κορύφωση του Εμφυλίου! (podcast) -
07 Ιουνιου 2026, 07:43Νίκος Ανδρουλάκης: Σε Αρκαλοχώρι και Κάτω Καλέσσα σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -
07 Ιουνιου 2026, 09:00Σήμερα στον Πρινιά το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας - 5000 Χρόνια Γεύσεις, Παράδοση, Πολιτισμός -
08 Ιουνιου 2026, 12:43Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
