Κρίσιμες συνομιλίες Μπάιντεν-Πούτιν για την Ουκρανία την Τρίτη
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν θα συζητήσουν για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης που έχει προγραμματιστεί την Τρίτη καθώς και για τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στην σύνοδο που είχαν στη Γενεύη τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο -- μια πολυαναμενόμενη συνάντηση μεσούσης της κλιμάκωσης της έντασης που συνδέεται με την Ουκρανία μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης.
"Επιβεβαιώνουμε" ότι αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Ρωσία ότι προετοιμάζει επικείμενη εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.
Οι ηγέτες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν συνομιλίες μέσω ασφαλούς βιντεοκλήσης, ανακοίνωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
