Μπαράζ παραβιάσεων από την Τουρκία στο Αιγαίο ταράζει τα «ήρεμα νερά»
αγαπημένα σου στη Google
Συνεχίστηκαν την Τετάρτη (19.08.2026) οι προκλήσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο με παραβάσεις στο FIR Αθηνών από F-16, UAV και κατασκοπευτικά αεροσκάφη.
Με 9 παραβάσεις στο FIR Αθηνών από συνολικά οκτώ αεροσκάφη συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, «ταράζοντας» τα «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στις σημερινές τουρκικές προκλήσεις συμμετείχαν δύο F-16, ένα αεροσκάφος ATR-72, ένα CN-235 και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), τα οποία πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε και μία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Υπενθυμίζεται ότι, χθες η Τουρκία έκανε 25 παραβιάσεις του εναέριου χώρου, στις οποίες συμμετείχαν οπλισμένα F-16, UAV και CN-235.
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 19η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: 1 ( 1×2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ: 6 (1 ATR-72, 1 CN-235 και 4 UAV)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ: 8
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ: –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: 9 (1 από τα F-16, 2 από το ATR-72, 1 από το CN-235 και 5 από τα UAV )
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ: 1 (από UAV)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ: –
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
πηγή: OnAlert.gr
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
