Ουκρανία: Ένας νεκρός και τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύκτας στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο στη βορειοανατολική ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου και τραυμάτισαν άλλους στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ, έγινε σήμερα γνωστό από ουκρανούς αξιωματούχους,.
Την ίδια ώρα ουκρανικές επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε ελεγχόμενα από τους Ρώσους εδάφη στις νότιες ουκρανικές περιφέρειες της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό, ανακοίνωσαν διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στις περιφέρειες αυτές.
Μια ιδιωτική επιχείρηση επλήγη στη μικρή πόλη Μπαλακλίγια στην περιφέρεια του Χαρκόβου που συνορεύει με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εργαζόμενος και να τραυματισθούν άλλοι, δήλωσε μέσω του Telegram ο Βιτάλι Καραμπάνοφ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης.
«Μαζική επίθεση UAV (μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων) στην πόλη», δήλωσε ο Καραμπάνοφ χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την κλίμακα της επίθεσης.
Οι επιθέσεις έγιναν μερικές ώρες μετά τη συνάντηση αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία για ειρηνευτικές συνομιλίες, κατά τις οποίες η Μόσχα δήλωσε ότι θα συμφωνήσει στον τερματισμό του πολέμου μόνο αν το Κίεβο παραδώσει μεγάλα τμήματα εδάφους και δεχθεί όρια στο μέγεθος του στρατού του.
Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα απορρίψει τους ρωσικούς όρους λέγοντας ότι ισοδυναμούν με παράδοση.
Πτώσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δρόμους και κτίρια κατοικιών στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ προκάλεσαν πυρκαγιές, μεταξύ άλλων και σε κατοικίες, ανέφερε μέσω του Telegram ο Ντμίτρο Μπριζίνσκι, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης.
-
15 Ιουνιου 2025, 22:20Μεσαρά: Στο πένθος για τον 51χρονο που κατέρρευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου
-
15 Ιουνιου 2025, 14:25Πένθος για την Άννα Μανουκάκη- Μεταξάκη, που έχασε πρόωρα το γιο της
-
15 Ιουνιου 2025, 18:00Τροχαίο στο ΒΟΑΚ λίγο πριν την έξοδο για Νέα Αλικαρνασσό-Σημειωτόν η κίνηση των οχημάτων (Φωτο)
-
16 Ιουνιου 2025, 15:03Κρήτη: Τροχαίο ατύχημα στο Σαμπά – Σύγκρουση ΙΧ με τζιπ
-
15 Ιουνιου 2025, 07:15Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Η «ακτινογραφία» ενός εμβληματικού έργου - Ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης στο newshub.gr (podcast)
-
15 Ιουνιου 2025, 14:55Πένθος στο Ηράκλειο και το ΠΑΣΟΚ- Πέθανε ο πρώην βουλευτής Μάνος Φραγκιαδουλάκης