Ουκρανία: Ένας νεκρός και τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις
αγαπημένα σου στη Google
Ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύκτας στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο στη βορειοανατολική ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου και τραυμάτισαν άλλους στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ, έγινε σήμερα γνωστό από ουκρανούς αξιωματούχους,.
Την ίδια ώρα ουκρανικές επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε ελεγχόμενα από τους Ρώσους εδάφη στις νότιες ουκρανικές περιφέρειες της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό, ανακοίνωσαν διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στις περιφέρειες αυτές.
Μια ιδιωτική επιχείρηση επλήγη στη μικρή πόλη Μπαλακλίγια στην περιφέρεια του Χαρκόβου που συνορεύει με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εργαζόμενος και να τραυματισθούν άλλοι, δήλωσε μέσω του Telegram ο Βιτάλι Καραμπάνοφ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης.
«Μαζική επίθεση UAV (μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων) στην πόλη», δήλωσε ο Καραμπάνοφ χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την κλίμακα της επίθεσης.
Οι επιθέσεις έγιναν μερικές ώρες μετά τη συνάντηση αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία για ειρηνευτικές συνομιλίες, κατά τις οποίες η Μόσχα δήλωσε ότι θα συμφωνήσει στον τερματισμό του πολέμου μόνο αν το Κίεβο παραδώσει μεγάλα τμήματα εδάφους και δεχθεί όρια στο μέγεθος του στρατού του.
Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα απορρίψει τους ρωσικούς όρους λέγοντας ότι ισοδυναμούν με παράδοση.
Πτώσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δρόμους και κτίρια κατοικιών στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ προκάλεσαν πυρκαγιές, μεταξύ άλλων και σε κατοικίες, ανέφερε μέσω του Telegram ο Ντμίτρο Μπριζίνσκι, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης.
-
24 Ιουλιου 2026, 11:00Γιώργος Σκαφιδάς: Όλα τα σενάρια στο «τέλειο αδιέξοδο» του Ιράν και του Ορμούζ! (podcast) -
24 Ιουλιου 2026, 20:07Στην Αττική η κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί - Πάνω από 100.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες σε όλη τη χώρα -
24 Ιουλιου 2026, 20:53Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη: Από τον καύσωνα στις βροχές και τις καταιγίδες -
24 Ιουλιου 2026, 11:30Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
25 Ιουλιου 2026, 07:06Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Άνοδος και στην Κρήτη στις τιμές μίσθωσης το 2025 με τη βασική αιτία να είναι οι... ξένοι επισκέπτες -
25 Ιουλιου 2026, 14:53Ρέθυμνο-Βιλανδρέδο: Συλλήψεις και... εξελίξεις για την υπόθεση με το κόψιμο της γλώσσας ενός κτηνοτρόφου
