Παναγιωτόπουλος για νέες φρεγάτες: «Έχουμε πολλές προτάσεις, λίγο θα περιμένετε ακόμα»
Στην τελική φάση εισέρχεται η συζήτηση για την επιλογή των φρεγατών που θα ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό ενώ όπως αποκάλυψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν «πολλές και ανανεούμενες προτάσεις».
Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επανέλαβε πως η τελική απόφαση για την σημαντική προμήθεια θα ληφθεί με μόνο κριτήριο το συμφέρον του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί καθυστερήσεων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «δεν δέχεται κριτική από εκείνους που δεν αγόρασαν ούτε βίδα για τα εξοπλιστικά».
«Ως προς τα εξοπλιστικά δεν θα δεχθούμε κριτική από αυτούς που δεν αγόρασαν ούτε βίδα. Η απόφαση για τις φρεγάτες έχει αργήσει δεκαετίες. Είναι μια δύσκολη απόφαση και δεν χάθηκε ο κόσμος να πάρουμε λίγες ημέρες ακόμα για να κάνουμε τη σωστή επιλογή με μόνο κριτήριο το συμφέρον και τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Λίγο θα περιμένετε ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πέραν αυτών απαντώντας στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταλήξει στην αμερικανική πρόταση είπε: «Θα περιμένετε, δεν θα προεξοφλείτε τίποτα και δεν θα σπεκουλάρετε. Έχουμε πολλές και ανανεούμενες προτάσεις».
-
08 Μαΐου 2026, 09:40Σητεία: Θλίψη για την απώλεια της 52χρονης δικηγόρου Μαρίας Αδαμάκη -
08 Μαΐου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
08 Μαΐου 2026, 07:00Μια "πληγή" που δεν κλείνει, αμείλικτα ερωτήματα για τα σημεία θανάτου - Οι 24 νεκροί της παραλιακής λεωφόρου Ηρακλείου -
08 Μαΐου 2026, 09:00Σε φυλακή εκτός Κρήτης ο 54χρονος και η σύζυγός του για τη δολοφονία του Νικήτα-Τι είπαν στις απολογίες τους -
08 Μαΐου 2026, 08:15Ιωάννα Λιούτα: Το … shrinkflation τρώει ύπουλα τον παρά!... (podcast) -
08 Μαΐου 2026, 13:10Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: Ζωές που παλεύουν καθημερινά και η δύναμη αλληλεγγύης που σώζει! (podcast)
