Πόλεμος - Ουκρανία: Νεκρός ο πιλότος όταν μαχητικό F-16 συνετρίβη την ώρα που αναχαίτιζε ρωσικούς πυραύλους
αγαπημένα σου στη Google
Ένας Ουκρανός πιλότος σκοτώθηκε και το μαχητικό αεροσκάφος του F-16 χάθηκε κατά την αναχαίτιση ρωσικής, νυχτερινής επιδρομής μεγάλης κλίμακας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός. Είναι η τρίτη απώλεια αεροσκάφους F-16 στον πόλεμο αυτό, σύμφωνα με τον στρατό.
«Ο πιλότος χρησιμοποίησε όλα τα όπλα του αεροσκάφους του και κατέρριψε επτά εναέριους στόχους. Κατά την κατάρριψη του τελευταίου, το αεροσκάφος του υπέστη ζημιά και άρχισε να χάνει ύψος», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία στην εφαρμογή Telegram.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πιλότος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και οδήγησε το αεροσκάφος μακριά από κατοικημένη περιοχή, ωστόσο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 477 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και 60 πυραύλους διαφόρων τύπων κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 211 drones και 38 πυραύλους. Σύμφωνα με τον στρατό, πλήγματα καταγράφηκαν σε έξι τοποθεσίες.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast)
