Πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου για το 2021
αγαπημένα σου στη Google
Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το 2021, μετά από συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου.
Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που θα υλοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο, εστιάζοντας κυρίως στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει λάβει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, για το 2021 προγραμματίζεται να ενισχυθεί τόσο με την εκατέρωθεν αξιοποίηση εκπαιδευτικών ευκολιών όσο και με την αναβάθμιση της άσκησης "Μέδουσα" και την διεύρυνση που έχει επιτευχθεί με την συμμετοχή έτερων φίλων και σύμμαχων κρατών σε αυτή.
Η Ελλάδα και η Αίγυπτος, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
-
20 Ιουλιου 2026, 11:33Καύσωνας: Πότε θα βγάλει απαγόρευση εργασίας το Υπουργείο Εργασίας - Αφόρητες καταστάσεις για τους εργαζόμενους στην Κρήτη -
19 Ιουλιου 2026, 21:40Επίδομα αδείας: Πότε οφείλουν οι εργοδότες να το καταβάλλουν - Υποχρεωτικό όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα -
20 Ιουλιου 2026, 07:15Αλεξάνδρα Θεοφίλη: Η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρα μικρών ιδιοκτητών! (podcast) -
20 Ιουλιου 2026, 11:20Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Ιουλιου 2026, 07:06Αποκλειστικό: Δεύτερη επιστολή από το Συνήγορο του Πολίτη για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου - Ερχεται και νέα αυτοψία -
19 Ιουλιου 2026, 22:00Ξέφραγο αμπέλι για τα 4Χ4 παραλία στου Κοκκίνη Χάνι - Άφαντοι και οι κάδοι (Φωτο)
