Γεωπολιτική
Ρούμπιο: Συγκεκριμένες προτάσεις από Ρωσία-Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε την Τρίτη ότι έχει φτάσει η ώρα για συγκεκριμένες προτάσεις από τη Ρωσία και την Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν ως διαμεσολαβητής, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τάμι Μπρους.
«Βρισκόμαστε τώρα σε μια στιγμή όπου πρέπει να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από τα δύο μέρη για το πώς θα τερματιστεί αυτή η σύγκρουση. Το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα είναι μια απόφαση που ανήκει τώρα στον Πρόεδρο. Εάν δεν υπάρξει πρόοδος, θα αποσυρθούμε ως διαμεσολαβητές σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε η Μπρους, επικαλούμενη δήλωση του Ρούμπιο και αναφερόμενη στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Κάντε μας follow:
-
14 Μαΐου 2025, 01:54Μεταμεσονύχτιος - πολύ ισχυρός - σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη (Φωτο + Βίντεο)
-
15 Μαΐου 2025, 11:00Παιγνίδια εξουσίας με φόντο την «κατάκτηση» της Μητρόπολης Χανίων
-
14 Μαΐου 2025, 09:50Το μνημόσυνο του Μητροπολίτη Χανίων Δαμασκηνού και η κρίσιμη εβδομάδα της απόφασης για το διάδοχο του
-
14 Μαΐου 2025, 16:39Κρήτη: Τραγωδία σε γαμήλιο γλέντι - Νεκρός 56χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών
-
14 Μαΐου 2025, 20:14Γιώργος Στειακάκης: «Ένα τσιγάρο να πετάξει κάποιος, θα γίνει στη Φοινικιά το «έλα να δεις» - Έχουνε αφήσει ακαθάριστους τους δρόμους»
-
14 Μαΐου 2025, 09:40Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!