Συρία: Τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας

Μετά από πολυήμερες μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των δυνάμεων του Άσαντ, το υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανακοίνωσε τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης στις ακτές της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Al Arabiya, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Χασάν Αμπντούλ Γάνι, τόνισε, «Οι δυνάμεις μας κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους πυρήνες ασφαλείας και τα υπολείμματα του καθεστώτος», προσθέτοντας ότι «αφού το πετύχαμε αυτό, ανακοινώνουμε το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Σε εκπλήρωση της υπόσχεσης που δώσαμε στον αξιότιμο λαό μας με την έναρξη της δεύτερης φάσης των επιχειρήσεων, ανακοινώνουμε την επιτυχία των δυνάμεών μας, χάρη στον Αλλάχ και την αποφασιστικότητα των ανδρών μας, στην επίτευξη όλων των καθορισμένων στόχων αυτής της φάσης.
»Οι δυνάμεις μας εξουδετέρωσαν τους πυρήνες αντίστασης και τα υπολείμματα του πρώην καθεστώτος από την πόλη al-Mukhtariyah, την πόλη αλ Μαζάιρα, την περιοχή αλ Ζομπάρ και άλλες τοποθεσίες στο Κυβερνείο της Λαττάκειας, καθώς και την πόλη Ντάλια, την πόλη Τανίτα και το Καντμούς στο κυβερνείο της Ταρτούς, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των απειλών και την επιστροφή της ασφάλειας στην περιοχή».
»Με αυτό το επίτευγμα, ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε για προαναφερθέντες στόχους. Τώρα που οι δημόσιοι φορείς είναι σε θέση να ξαναρχίσουν το έργο τους και να παρέχουν βασικές υπηρεσίες στους πολίτες, προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή της κανονικής ζωής και εργαζόμαστε για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας».
-
19 Μαρτιου 2025, 12:10Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του 48χρονου Γιώργου
-
19 Μαρτιου 2025, 15:10Τραγωδία στο Γεροπόταμο: Έφτασε η ώρα των απολογιών για πρώην δήμαρχο και αντιδήμαρχο Φαιστού
-
19 Μαρτιου 2025, 10:16Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
-
18 Μαρτιου 2025, 15:38Aυτός είναι ο αρχηγός των «τσιγαράδων» - Οι εντολές από Ντουμπάι και η Κρήτη
-
19 Μαρτιου 2025, 14:25Φρέσκο χιόνι έπεσε στα ορεινά των Ανωγείων και στο Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (Φωτο και Βίντεο)
-
19 Μαρτιου 2025, 11:32Καιρός: Ποτίστηκε η γη της Κρήτης – Σε ποιες περιοχές έπεσε «νερό με το τουλούμι» (Πίνακας)