Το Κίεβο λέει ότι είχε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα αμυντικά έργα κατά τη διάρκεια της συνόδου G7
αγαπημένα σου στη Google
Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι συζήτησαν με Αμερικανούς ομολόγους τους τη δυνατότητα στήριξης αμυντικών έργων στο πλαίσιο του κοινού ταμείου επενδύσεων που δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα η πρώτη αναπληρωτής πρωθυπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης.
Οι συνομιλίες, στις οποίες συμμετείχαν ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ , πραγματοποιηθήκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά, στον Καναδά, έγραψε η Γιούλια Σβιριντένκο σε ανάρτηση της στο Facebook.
Η Ομάδα των Επτά (G7) επανέλαβε τη στήριξή της στην Ουκρανία κατά τη σύνοδό της στον Καναδά, χωρίς ωστόσο να σκληρύνει τους τόνους έναντι της Ρωσίας, με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι να χάνει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και να αποσπάσει νέα στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησε τους ηγέτες των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στη σύνοδό τους που πραγματοποιήθηκε στα Βραχώδη Όρη του Καναδά, με προσκεκλημένο τον Ζελένσκι.
-
20 Ιουλιου 2026, 11:33Καύσωνας: Πότε θα βγάλει απαγόρευση εργασίας το Υπουργείο Εργασίας - Αφόρητες καταστάσεις για τους εργαζόμενους στην Κρήτη -
20 Ιουλιου 2026, 07:15Αλεξάνδρα Θεοφίλη: Η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρα μικρών ιδιοκτητών! (podcast) -
20 Ιουλιου 2026, 11:20Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Ιουλιου 2026, 07:06Αποκλειστικό: Δεύτερη επιστολή από το Συνήγορο του Πολίτη για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου - Ερχεται και νέα αυτοψία -
21 Ιουλιου 2026, 07:00Δημόσια Υγεία στην Κρήτη: Νοσεί βαθύτατα και ο Άδωνις δηλώνει... “ικανοποιημένος”! -
21 Ιουλιου 2026, 07:15Δημήτρης Τσαϊλάς: Η στρατηγική της αντοχής στην πολιτική φθορά θα κρίνει τον πόλεμο στο Ιράν! (podcast)
