Αυτό είναι το θέμα συζήτησης της Συνόδου Κορυφής
αγαπημένα σου στη Google
«Νέες προτάσεις» για το σχέδιο ανάκαμψης αναμένονται σήμερα Σάββατο, δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να πειστούν οι λεγόμενες «οικονόμες» χώρες, με επικεφαλής την Αυστρία και την Ολλανδία, και οι συζητήσεις να προχωρήσουν προς μια συμφωνία ανάμεσα στους 27, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.
Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν «υπό διάφορα σχήματα» στις χώρες και στη συνέχεια στην ολομέλεια της συνόδου, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Το ύψος του σχεδίου, ο καταμερισμός του ανάμεσα σε επιχορηγήσεις και δάνεια και οι όροι για τη λήψη των χρημάτων βρίσκονται στο επίκεντρο των διαφωνιών.
Τη νέα πρόταση αναμένεται κατά τις ίδιες πηγές να παρουσιάσει π πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Σαρλ Μισέλ θα ξεκινήσει σήμερα τις επαφές του συναντώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
-
23 Ιουνιου 2026, 21:33Θλίψη για το θάνατο της 28χρονης Ράνιας -
22 Ιουνιου 2026, 21:04Στα 5 ευρώ ο λαγοκέφαλος: Πόσα θα πληρώνονται οι ψαράδες για κάθε ψάρι που πιάνουν -
24 Ιουνιου 2026, 12:08Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο -
23 Ιουνιου 2026, 14:47Κατερίνα Σπυριδάκη: «Στη Βουλή οι αποκλεισμοί των ατόμων με αναπηρία από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους» -
23 Ιουνιου 2026, 17:00Ηράκλειο: Απάντηση στην Μαρία Καρυστιανού για τον όρο «γυναικοκτονία» από τη δικηγόρο Φαίδρα Καρούτσου -
23 Ιουνιου 2026, 07:35Σημαντικές υλικές ζημιές άφησε πίσω της η φωτιά στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στις Βασιλειές (Βίντεο)
