Γερμανία: Ταραχές σε αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στο Αμβούργο
Αστυνομικοί στο Αμβούργο έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον διαδηλωτών και ετοιμάζονται να αναπτύξουν εκτοξευτήρες νερού, καθώς ορισμένες από τις αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στην πόλη πήραν άσχημη τροπή.
Σε ανάρτηση στο Twitter η αστυνομία αναφέρει ότι αρκετές εκατοντάδες «κουκουλοφόροι και επιθετικοί» διαδηλωτές ασκούν πίεση στους αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης, προσθέτοντας: «Αναγκαστήκαμε ήδη να χρησιμοποιήσουμε σπρέι πιπεριού. Με κάθε σεβασμό στα συναισθήματα: οι επιθέσεις εναντίον αξιωματικών της αστυνομίας είναι απαράδεκτες!».
Σε άλλο, κοντινό σημείο, περίπου 350 άνθρωποι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση. «Την θεωρούμε μη εγκεκριμένη (σ.σ. τη συγκέντρωση) και τους καλούμε από τα μεγάφωνα να φύγουν», προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
