Η Μάλτα δίνει επιδότηση στους... ξένους τουρίστες
αγαπημένα σου στη Google
Η κυβέρνηση της Μάλτας προσπαθεί να φέρει πίσω τους τουρίστες στο νησί μετά τη μεγάλη μείωση στον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας το 2020 που έφτασε στο 80%.
Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει ένα πρόγραμμα επιδότησης των τουριστών που επισκέπτονται φέτος την χώρα εφόσον μείνουν στο νησί για τουλάχιστον τρεις ημέρες.
Οι τουρίστες για να λάβουν αυτή τη βοήθεια, αρκεί να κάνουν απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο που επιθυμούν.
Σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Τουρισμού της Μάλτας, οι τουρίστες που θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων θα λάβουν 200 ευρώ. Το ξενοδοχείο θα «βάλει» τα λεφτά αυτά και στη συνέχεια οι Αρχές θα δώσουν το ποσό αυτό στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων.
Οι παραθεριστές σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων μπορούν να υπολογίζουν σε 150 ευρώ βοήθειας, και στα τριών αστέρων σε 100 ευρώ.
Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την οικονομία της Μάλτας καταλαμβάνοντας το 27% του ΑΕΠ, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών.
-
01 Νοεμβριου 2026, 19:02Κρήτη: Μέσα στο Δεκέμβριο πληρωμές των αγροτικών ενισχύσεων - Το χρονοδιάγραμμα της ηγεσίας του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης -
01 Νοεμβριου 2026, 07:34Τέλος το ψηφιακό δίπλωμα για αυτούς τους οδηγούς -Τι αλλάζει στο Gov.gr Wallet -
01 Νοεμβριου 2026, 20:30Κωνσταντίνος Φιρινίδης: Αυτός είναι ο 37χρονος πίσω από την απάτη με την ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» -
01 Νοεμβριου 2026, 10:52Αγροτικό πετρέλαιο: Φθηνότερο κατά 50,84 λεπτά το λίτρο από σημερα – Πώς θα γίνεται η αγορά -
01 Νοεμβριου 2026, 09:53Αεροδρόμιο Ηρακλείου: "Έσπασε" το φράγμα των 10 εκατομμύριων επιβατών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά -
01 Νοεμβριου 2026, 07:11Σουβλάκι: Πού θα βρεις το φθηνότερο και πόσο κάνει το ακριβότερο το 2026 – Οι τιμές σε Κρήτη και υπόλοιπη Ελλάδα
