Η Μις Τζαμάικα μηνύει τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος μετά τη σοκαριστική πτώση της στη σκηνή - βίντεο
αγαπημένα σου στη Google
Μήνυση στον οργανισμό Μις Υφήλιος κατέθεσε η Μις Τζαμάικα, μετά την σοκαριστική πτώση της στη σκηνή του διαγωνισμού ομορφιάς, η οποία της προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.
Η Γκαμπριέλ Χένρι, η οποία είναι γιατρός, κατέθεσε τη μήνυση τη Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ, σχεδόν ένα χρόνο μετά την πτώση της μέσα από ένα άνοιγμα στη σκηνή, κατά τη διάρκεια των προκριματικών γύρων του διαγωνισμού Μις Υφήλιος στην Ταϊλάνδη.
Τι ισχυρίζεται η Μις Τζαμάικα ότι συνέβη
Σύμφωνα με τη μήνυση που εξασφάλισε το περιοδικό People, η Μις Τζαμάικα περπατούσε πάνω στη σκηνή τον Νοέμβριο του 2025, όταν το «έντονο φως» την τύφλωσε και έπεσε σε ένα «μη επισημασμένο και ακάλυπτο άνοιγμα στη σκηνή», βάθους περίπου 1,5 μέτρου.
Όπως αναφέρεται στη μήνυση, στο άνοιγμα υπήρχαν τσιμέντο και εξοπλισμός φωτισμού, ενώ από την πτώση η Χένρι έχασε τις αισθήσεις της και υπέστη τραυματική εγκεφαλική κάκωση, η οποία περιλάμβανε πολλαπλές εγκεφαλικές αιμορραγίες.
«Έπεσα σε μία απροστάτευτη τρύπα, υπέστην τραυματική εγκεφαλική κάκωση που άλλαξε οριστικά την πορεία της ζωής μου. Μέσα σε μια στιγμή, μια όμορφη στιγμή μετατράπηκε σε ένα όνειρο που έγινε κομμάτια» έγραψε η Χένρι σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στο People.
«Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς την ανάρρωση από μια τραυματική εγκεφαλική κάκωση. Είναι σαν να έχεις βιώσει μια εξωσωματική εμπειρία και να έχεις επιστρέψει σε μια ζωή που δεν σου ανήκει», πρόσθεσε.
Οι μήνες που πέρασε στο νοσοκομείο
Η Μις Τζαμάικα νοσηλεύτηκε για μήνες σε νοσοκομεία στην Μπανγκόκ και την Τζαμάικα από τον Νοέμβριο του 2025 έως τον Μάρτιο του 2026. Όπως δήλωσε, οι τραυματισμοί της την εμπόδισαν να ολοκληρώσει την ειδικότητά της και εκτροχίασαν την καριέρα της στην οφθαλμολογία.
«Ως οφθαλμίατρος, η παραμονή μου στο νοσοκομείο ήταν επίσης μια ιδιαίτερα οδυνηρή υπενθύμιση όλων όσων είχα χάσει κατά την πτώση μου», έγραψε και πρόσθεσε: «Έχω περάσει από τη φοιτήτρια στην γιατρό και έπειτα στην ασθενή, και προσπαθώ να προχωρήσω ξανά, συνεχίζοντας την καριέρα μου με τροποποιημένο ωράριο και έχοντας τους γιατρούς μου σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία».
Στη μήνυσή της κατηγορεί τον οργανισμό Μις Υφήλιος και την ταϊλανδέζικη εταιρεία παραγωγής του διαγωνισμού, Miss Grand International, για αμέλεια, ευθύνη λόγω επικίνδυνης κατάστασης των εγκαταστάσεων και πρόκληση συναισθηματικής οδύνης.
Η Χένρι υποστηρίζει ότι το άνοιγμα στη σκηνή δεν ήταν επαρκώς προστατευμένο. «Το άνοιγμα αυτό δεν ήταν περιφραγμένο, δεν φωτιζόταν και δεν υπήρχε καμία σχετική προειδοποιητική πινακίδα», αναφέρεται στη μήνυση, η οποία προσθέτει ότι δεν υπήρχαν σημάνσεις ασφαλείας ούτε κατά τις πρόβες ούτε κατά τη ζωντανή μετάδοση, παρά τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι διαγωνιζόμενες.
Τι είχε δηλώσει τότε ο οργανισμός Μις Υφήλιος
Οι υπεύθυνοι του οργανισμού Μις Υφήλιος αρχικά περιέγραψαν τους τραυματισμούς της Χένρι ως «δυο μικρές πληγές».
Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο οργανισμός δήλωσε ότι η «σοβαρή πτώση» προκάλεσε «σημαντικούς τραυματισμούς» και ότι ανέλαβε «πλήρως και άμεσα την ευθύνη, χωρίς κανέναν δισταγμό», καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, τα ιατρικά της έξοδα.
-
25 Σεπτεμβριου 2026, 16:00Πρόγραμμα Ανακαινίζω «Ανακαίνιση κατοικίας»: Δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα εμποδίζουν την ορθή εξέλιξη των αιτήσεων -
25 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Σταφύλια και σταφίδα: Ο καιρός σαπίζει την παραγωγή, αλλά η αγορά ήδη της είχε «κλείσει την πόρτα»! -
25 Σεπτεμβριου 2026, 10:48Συντάξεις Οκτωβρίου: Πληρώνονται από σήμερα - Πότε πληρώνονται ΙΚΑ και Δημόσιο -
25 Σεπτεμβριου 2026, 21:37Έκρηξη στην Πλάκα: Βρέθηκαν δύο διαβατήρια με τα ονόματα Ian και Florida, αγνοούμενοι 4 Αμερικανοί τουρίστες και ζευγάρι ηλικιωμένων -
26 Σεπτεμβριου 2026, 08:00Κρήτη: Συναγερμός για φωτιά στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο -
25 Σεπτεμβριου 2026, 15:42Κρήτη: Η Δημόσια Υγεία στο επίκεντρο μέσω τηλεδιάσκεψης - Συζήτηση για τον συντονισμό της δράσης των σωματείων
