Ινδονησία: Πέντε ναυαγοί διασώθηκαν έπειτα από τρεις ημέρες στη θάλασσα – Ανάμεσά τους 7χρονη
αγαπημένα σου στη Google
Πέντε επιζώντες από επιβατικό πλοίο που βυθίστηκε στα ανοικτά της ανατολικής Ινδονησίας, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι επτά ετών, διασώθηκαν αφού παρέμειναν για τρεις ημέρες στη θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης.
Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 70 άνθρωποι, βυθίστηκε την Τετάρτη ενώ έπλεε κοντά στο Σελαγιάρ, ένα μικρό νησί νότια του μεγαλύτερου νησιού Σουλαουέζι.
Οι πέντε διασωθέντες ανήκαν σε ομάδα 25 ανθρώπων που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι. Όπως ανέφεραν στις αρχές, οι ισχυροί άνεμοι τούς απομάκρυναν από τους υπόλοιπους ναυαγούς.
Σωσίβια από δοχεία και κομμάτια φελλού
Μετά τη βύθιση, οι επιβάτες προσπάθησαν να κρατηθούν στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας ό,τι μπορούσαν να βρουν.
Σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο έρευνας και διάσωσης Μουχάμαντ Αρίφ Ανουάρ, οι πέντε επιζώντες έδεσαν μεταξύ τους πλαστικά δοχεία και κομμάτια φελλού με σχοινιά, δημιουργώντας μια αυτοσχέδια σχεδία.
Το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκαν από ντόπιους ψαράδες, οι οποίοι ειδοποίησαν μέσω ασυρμάτου τις αρμόδιες αρχές.
Οι διασωθέντες ήταν εξαντλημένοι και αποδυναμωμένοι, καθώς είχαν παραμείνει επί ημέρες χωρίς επαρκή τροφή και νερό. Κατάφεραν να επιβιώσουν καταναλώνοντας συσκευασίες με στιγμιαία ζυμαρικά και μπισκότα που είχαν μαζί τους.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοουμένους
Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοουμένων συμμετέχουν πέντε μεγάλα πλοία, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
Αρχικά, στην επίσημη κατάσταση επιβατών αναφέρονταν μόλις 50 άτομα. Από τον έλεγχο των αρχών, ωστόσο, προέκυψε ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 78 άνθρωποι.
Οι ανακριβείς κατάλογοι επιβατών αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Ινδονησία. Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι επίσης συχνά στη χώρα, εξαιτίας των ανεπαρκών κανόνων ασφαλείας, της υπερφόρτωσης των πλοίων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
ertnews.gr
-
18 Ιουλιου 2026, 10:10Κρήτη: Για πρώτη φορά στα Ανώγεια διεθνή ερευνητικά δημιουργικά εργαστήρια -
17 Ιουλιου 2026, 23:59Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Ποια ημέρα θα δούμε το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού -
18 Ιουλιου 2026, 07:17Ζαχαρίας Μίχας: Πόσο πιθανό είναι να πουληθούν οι S-400 της Τουρκίας; (podcast) -
18 Ιουλιου 2026, 18:08Ο Ολυμπιακός στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ στην Κρήτη - Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων -
18 Ιουλιου 2026, 08:13Μεγάλη πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής-Ήχησε το 112 -
18 Ιουλιου 2026, 07:20Ινδία: Επιταχύνει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης με δύο μονόκερους AI
