Ισραηλ – Γάζα: Σύλληψη γιατρού της Μ.Κ.Ο. Γιατροί Χωρίς Σύνορα από τον Ισραηλινό στρατό
αγαπημένα σου στη Google
Η διεθνής ιατρική και ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις ένας από τους γιατρούς της, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της βόρειας Γάζας.
O Μοχάμεντ Ομπέιντ, ένας ορθοπαιδικός χειρουργός που εργάζεται στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα, συνελήφθη στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στις εγκαταστάσεις του στις 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η οργάνωση.
“Είμαστε υπερβολικά ανήσυχοι από τη σύλληψη του συναδέλφου μας. Κάνουμε έκκληση για την ασφάλεια και την προστασία του συναδέλφου μας και για όλο το ιατρικό προσωπικό στη Γάζα, το οποίο εργάζεται κάτω από αδιανόητες συνθήκες και αντιμετωπίζει φρικτή βία καθώς προσπαθεί να παράσχει ιατρική φροντίδα”, αναφέρει η οργάνωση.
-
29 Ιουνιου 2026, 09:30Έκτακτο επίδομα παιδιού: Μέχρι αύριο στους λογαριασμούς ενός εκ. δικαιούχων τα 150 ευρώ -
30 Ιουνιου 2026, 10:30Θρήνος στο Στείρωνα για το θάνατο του 60χρονου Μανώλη που καταπλάκωσε το τρακτέρ του -
30 Ιουνιου 2026, 09:29Δυστύχημα στο Στείρωνα: 60χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του και άφησε την τελευταία του πνοή -
29 Ιουνιου 2026, 14:16Χανιά: Στο πένθος η τοπική κοινωνία για τον αιφνίδιο θάνατο της 41χρονης Άννας -
30 Ιουνιου 2026, 12:48Έκτακτο επίδομα παιδιού: Άρχισε η καταβολή των 150 ευρώ σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους -
29 Ιουνιου 2026, 18:04Απογευματινά χειρουργεία: Ολοκληρώνεται το δωρεάν πρόγραμμα -Μείωση κατά 98%, από τους 90.000 ασθενείς, έπεσαν στους 7.000
