Ιταλία: Σεισμός 4,7 Ρίχτερ, σε μικρή απόσταση από την Νάπολη-Τραυματίες
αγαπημένα σου στη Google
Ο σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 19:46 το βράδυ της Παρασκευής (31/7/26) (20:46 στην Ελλάδα) στην Ιταλία, σε μικρή απόσταση από τη Νάπολη.
Το επίκεντρο του σεισμού στην Ιταλία εντοπίζεται στην περιοχή του υπερηφαιστείου των Φλεγραίων Πεδίων και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 2,6 χιλιόμετρα.
Σε πολλές συνοικίες της Νάπολης κόπηκε το ρεύμα και πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.
Μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν 8 τραυματισμοί, καθώς και ζημιές σε κτήρια, αλλά και καταρρεύσεις σοβάδων και γείσων σε Ποτσουόλι και Μπανιόλι.
Επίσης κατέρρευσε η πρόσοψη ενός κτιρίου, στο Ποτσουόλι και μερικώς ενός πυλώνα υψηλής τάσης στην περιοχή Agnano, η οποία είναι απαραίτητη για το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης με συνέπεια αρκετές γειτονιές να είναι στο σκοτάδι.
Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στον κόμβο της Νάπολης, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής υψηλής ταχύτητας, έχει ανασταλεί για να επιτραπεί ο τεχνικός έλεγχος της κατάστασης της υποδομής.
Η κυκλοφορία θα ξαναρχίσει μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και διαπιστωθεί η πλήρης ασφάλεια της γραμμής, ανακοίνωσε η Ferrovie dello Stato Italiane.
Προηγουμένως, οι πιο έντονες δονήσεις που είχαν καταγραφεί στην περιοχή των Φλεγραίων είχαν φτάσει τα 4,6 Ρίχτερ, με τα γεγονότα της 13ης Μαρτίου 2025 και της 30ής Ιουνίου 2025.
-
06 Αυγουστου 2026, 07:07Καλύτερη η εικόνα στην πυρκαγιά στο Καρύδι Σητείας-Ήχησε το 112 -
06 Αυγουστου 2026, 07:43Ρέθυμνο: Κλειστά από 10 έως 23 Αυγούστου τα λογιστικά γραφεία -
06 Αυγουστου 2026, 09:05Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Ποιοι γιορτάζουν-Η ευλογία των σταφυλιών και η νηστεία -
07 Αυγουστου 2026, 12:45Σε ρόλο αεροπυρόσβεσης και τα νέα μεταγωγικά C-390 Millenium με κατάλληλο εξοπλισμό -
05 Αυγουστου 2026, 22:35Σερ Ντέμης Χασάμπης: Ο νέος Ελληνοκύπριος «εγκέφαλος» του τμήματος AI της Google -
07 Αυγουστου 2026, 08:05Φωτιά τα ξημερώματα στην Κάτω Ζάκρο Σητείας κινητοποίησε την Πυροσβεστική
