Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί δύο εργατών που είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ – Αγνοούνται άλλοι τέσσερεις
αγαπημένα σου στη Google
Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους σιδερένιους όγκους και το τσιμέντο που έχουν τσακίσει την πλώρη.
Δύτες κατάφεραν να εντοπίσουν τις σορούς δύο εργατών ενώ τέσσερις ακόμη αγνοούνται. Παράλληλα, οι αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας για την απομάκρυνση εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στο πλοίο και περιέχουν επικίνδυνα υλικά, και για την αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού καθώς από τη θαλάσσια αυτή οδό διακινούνται ετησίως εμπορεύματα αξίας 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σχεδόν δύο ημέρες μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, οι δύτες εντόπισαν νεκρούς δύο από τους 6 αγνοούμενους εργάτες. Είχαν εγκλωβιστεί σε ένα μικρό αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από το ποτάμι από βάθος 7,5 μέτρων.
Τα τέσσερα δραματικά λεπτά που μεσολάβησαν από το σήμα κινδύνου του πλοίου μέχρι τη πρόσκρουση στη γέφυρα δεν ήταν αρκετά για τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους εργάτες, όπως μαρτυρούν οι ηχογραφημένες συνομιλίες τους…
Το ακυβέρνητο φορτηγό κυριολεκτικά καρφώθηκε πάνω στον πυλώνα στήριξης της 2,5 χιλιομέτρων γέφυρας, η οποία διαλύθηκε, παρασύροντας στο ποτάμι τόνους τσιμέντου και μετάλλου και δύο από τα χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε το πλοίο.
Πάνω στο πλοίο «Ντάλι» βρίσκονται μέλη της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος και τρόπους για την απομάκρυνσή του χωρίς να διαρρεύσουν επικίνδυνα υλικά στο ποτάμι. Προτεραιότητα των αρχών το συντομότερο δυνατό η επαναλειτουργία του λιμανιού μέσω του οποίου μόνο πέρσι διακινήθηκαν εμπορεύματα αξίας 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να απομακρύνει από το ποτάμι τα τμήματα της κατεστραμμένης γέφυρας με φορτηγίδες και γερανούς ικανούς να μεταφέρουν έως και 1000 τόννους.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
