Νάνσι Πελόζι: Παραιτείται από ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Η Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, μετά από δύο δεκαετίες σε αυτό το αξίωμα.
Όπως μεταδίδει το CNN, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δηλώνει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Βουλής, μια κίνηση που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και δρομολογεί μεγάλες ανακατατάξεις για τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Σε ομιλία της στο βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη, η Πελόζι εξήρε τα νομοθετικά επιτεύγματα του κόμματος υπό την ηγεσία της, πριν πει: «Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη στο μέλλον».
«Ήρθε η ώρα για μια νέα γενιά να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών», είπε η πρόεδρος.
Η Πελόζι δήλωσε ότι θα συνεχίσει να «μιλάει για τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο» ως βουλευτής τους, αλλά δεν θα επιδιώξει επανεκλογή σε ηγετική θέση.
Η ανακοίνωσή της έρχεται αφού οι Δημοκρατικοί έχασαν την πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, αποτρέποντας ένα δυνητικά μεγαλύτερο «κόκκινο κύμα» από τους Ρεπουμπλικανούς.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού -
29 Απριλιου 2026, 21:50Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 12χρονη μετά το τροχαίο στη Μεσαρά -
29 Απριλιου 2026, 11:50Αγανάκτηση στο Αρκαλοχώρι για τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στην αποκατάσταση του σεισμόπληκτου ναού του Σωτήρος
