ΟΗΕ: Την άμεση εκεχειρία μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν ζητεί ο Αντόνιο Γκουτέρες
αγαπημένα σου στη Google
Την «άμεση παύση των εχθροπραξιών» μεταξύ του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, το οποίο κήρυξε ανοιχτό πόλεμο στη γειτονική του χώρα μετά μια αφγανική επίθεση στα σύνορα, ζήτησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
«Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί πολύ για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, και για τον αντίκτυπο αυτής της βίας στον άμαχο πληθυσμό», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ στους δημοσιογράφους.
«Ζητεί την άμεση παύση των εχθροπραξιών και επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τις πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους με διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε ο Ντουζαρίκ εκφράζοντας ανησυχία ιδιαίτερα για τις ανθρωπιστικές συνέπειες στο Αφγανιστάν όπου σχεδόν 22 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια.
Πηγή: cnn.gr
-
27 Ιουλιου 2026, 21:47Κύκλωμα στο Ηράκλειο: Ζωοκλοπές, εκβιασμοί και παράνομες επιδοτήσεις – 8 συλλήψεις και δύο ακόμα κατηγορούμενοι -
27 Ιουλιου 2026, 07:15ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 1ο) - Η «σκοτεινή» ΚΥΠ 1953-1986 (podcast) -
27 Ιουλιου 2026, 07:06Ελαιοκαλλιέργεια Κρήτης: Ο…ρυγχίτης πρόλαβε το δάκο – Τεράστιες καταστροφές στα λιόφυτα που δεν ήταν φορτωμένα! -
27 Ιουλιου 2026, 19:30Μάστιγα για όλα τα χωριά της περιοχής είχαν γίνει οι συλληφθέντες στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Αλάγνι και Χαράκι -
27 Ιουλιου 2026, 10:00Λευτέρης Κουσούλης: Η χώρα διέπεται από θεσμική παρακμή και πολιτική παθολογία!…(podcast) -
27 Ιουλιου 2026, 07:51Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στο ΒΟΑΚ λόγω εργασιών - Το τμήμα του δρόμου που θα επηρεαστεί
