Ορκίστηκε η νέα προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης
αγαπημένα σου στη Google
Τα μέλη της νέας προσωρινής κυβέρνησης ενότητας της Λιβύης ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου, στην ανατολική πόλη Τομπρούκ.
Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Άμπντελ Χαμίντ Μοχάμεντ Ντμπεϊμπά στοχεύει να κυβερνήσει τη Λιβύη έως τις αναμενόμενες εδώ και καιρό εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου. Το κοινοβούλιο ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο του Ντμπεϊμπά την περασμένη εβδομάδα.
Μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ δήλωσε πως είναι καιρός να μπουν στην άκρη οι διαμάχες έπειτα από χρόνια διχασμού. «Είναι καιρό να σφίξουμε τα χέρια, να συγχωρέσουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας», είπε ο Σάλεχ ενώπιον των βουλευτών και του υπουργικού συμβουλίου.
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας εθνικής συμφιλίωσης και της ενοποίησης των κρατικών θεσμών, ως τα πρώτα βήματα προς τη μεταρρύθμιση και τη σταθερότητα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
29 Μαΐου 2026, 07:50Μελέτης Μελετόπουλος: Χωρίς προοπτική η κίνηση Τσίπρα, το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πατριωτικό κέντρο και γύρω από αυτό! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Το χαλάζι «ράβδισε» ελιές και «συγκόμισε» αμπέλια στην Κάτω Μεσαρά – Στο Λασίθι οι βροχές καταστρέφουν την πατάτα!
