Κόσμος
Παγκόσμια Τράπεζα: Ζητά την αποδέσμευση τροφίμων από τα αποθέματα σε όλο τον κόσμο
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας κάλεσε σήμερα υπέρ της αποδέσμευσης τροφίμων από μεγάλα αποθέματα παγκοσμίως, προκειμένου να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση της κρίσης επισιτιστικής ανασφάλειας, η οποία έχει επιτείνει την κατακόρυφη αύξηση των τιμών, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ο Μάλπας χαιρέτισε τις κινήσεις από την Ινδία να πουλήσει τρόφιμα από τα αποθέματά της και είπε πως ανάλογα βήματα από ανεπτυγμένες οικονομίες θα ήταν χρήσιμα για την αύξηση των διαθέσιμων προμηθειών.
Ο ίδιος σημείωσε πως αναμένει ότι η τρέχουσα κρίση επισιτιστικής ασφάλειας θα διαρκέσει μήνες και ίσως έως τον επόμενο χρόνο.
Κάντε μας follow:
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 10:45Δημήτρης Βεριώνης: Θάνατοι στη χούντα, τα γνωστά και άγνωστα θύματα 1967-1974 (podcast) -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
21 Απριλιου 2026, 12:17Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στη μητέρα του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού που συγκίνησε με τον επικήδειο του (Φωτο) -
21 Απριλιου 2026, 07:15Κώστας Λουκόπουλος: Το MAGA εναντιώνεται στον Τραμπ και λόγω τιμής γαλονιού - Η σχέση μας με τη Γαλλία ενισχύει την αρχιτεκτονική εξισορρόπηση στην περιοχή του Αιγαίου! (podcast)
