Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Λος Αντζελες – Τραμπ: «Εισβολή από ξένους εχθρούς»
Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας τέθηκε σε εφαρμογή χθες Τρίτη το βράδυ στο κέντρο του Λος Άντζελες, που ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως θα «απελευθερώσει», καθώς υφίσταται «εισβολή», κατ’ αυτόν, από «ξένους εχθρούς», την πέμπτη ημέρα επεισοδίων ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και διαδηλωτές που εναντιώνονται στην πολιτική του για τη μαζική απέλαση μεταναστών χωρίς χαρτιά.
«Κήρυξα τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι επέβαλα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στο κέντρο του Λος Άντζελες για να τερματιστούν οι βανδαλισμοί και οι λεηλασίες», ανακοίνωσε η Δημοκρατική δήμαρχος της μεγαλούπολης Κάρεν Μπας, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή στις 20:00 (τοπική ώρα· στις 06:00 ώρα Ελλάδας) και η ισχύς του θα εξέπνεε στις 06:00.
«Την περασμένη νύχτα λεηλατήθηκαν 23 καταστήματα, και νομίζω πως αν διασχίσετε το κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες, παντού υπάρχουν γκραφίτι και έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και ορισμένο αριθμό ιδιοκτησιών», πρόσθεσε η κυρία Μπας.
Δεκάδες διαδηλωτές ωστόσο παρέμεναν στο κέντρο την ώρα που άρχιζε η απαγόρευση κυκλοφορίας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
19 Απριλιου 2026, 07:05Σωκράτης Βαρδάκης: Δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής ξανά (podcast) -
18 Απριλιου 2026, 22:10Εργάτες γης: Τέλος στο εργόσημο και ένταξη στον ΕΦΚΑ -
18 Απριλιου 2026, 14:44Την Τρίτη το τελευταίο αντίο» στη Λουΐζα Καλοκαιρινού – Η επιθυμία της οικογένειας του Δημάρχου Ηρακλείου -
18 Απριλιου 2026, 14:22Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Στη Μεσαρά η Ρένα Συμιανάκη – 70 προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση ελέγχων (βίντεο + φωτος)
