Τραμπ: Επέστρεψε στο Μπάτλερ τρεις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας του μαζί με τον Ίλον Μασκ
αγαπημένα σου στη Google
Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του «Butler Farm Show» στην Πενσυλβάνια για να ολοκληρώσει τη συγκέντρωση που διακόπηκε πριν πριν από 12 εβδομάδες όταν ο πρώην πρόεδρος δέχθηκε μια σφαίρα που τον χτύπησε «ξυστά» στο αυτί από τον Τόμας Κρουκς που επιχείρησε να τον δολοφονήσει ανοίγοντας πυρ από την κορυφή ενός κοντινού κτιρίου. Από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ σκοτώθηκε ένας πυροσβέστης και τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.
«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Πενσυλβάνια. Αγαπάμε την Πενσυλβάνια», είπε ο Τραμπ υπό βροντερό χειροκρότημα, ενώ στεκόταν μπροστά από αλεξίσφαιρα τζάμια στο ακριβές σημείο όπου πυροβολήθηκε πριν από σχεδόν τρεις μήνες.
«Απόψε, επιστρέφω στο Μπάτλερ μετά από μια τραγωδία και μια θλίψη για να παραδώσω ένα απλό μήνυμα στον λαό της Πενσιλβάνια και στον λαό της Αμερικής. Το κίνημά μας για να ξανακάνουμε την Αμερική μεγάλη είναι πιο δυνατό, πιο περήφανο, πιο ενωμένο, πιο αποφασισμένο και πιο κοντά στη νίκη από ποτέ», είπε.
Κατά την αναφορά του στην απόπειρα δολοφονίας του ο Τραμπ δήλωσε: «Ακριβώς πριν από 12 εβδομάδες ... σε αυτό ακριβώς το σημείο, ένας ψυχρός δολοφόνος είχε στόχο να με φιμώσει και να φιμώσει το μεγαλύτερο κίνημα. Για 16 οδυνηρά δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, ο χρόνος σταμάτησε καθώς αυτό το μοχθηρό τέρας εξαπέλυε το απόλυτο κακό από τη θέση του ελεύθερου σκοπευτή του. Αλλά με το χέρι της Θείας Πρόνοιας και τη χάρη του Θεού, αυτός ο κακοποιός δεν πέτυχε τον στόχο του. Δεν πλησίασε. Δεν σταμάτησε την κίνησή μας. Δεν κατάφερε να σπάσει το πνεύμα μας».
Ο Τραμπ διέκοψε για ένα λεπτό σιγής για να αποτίσει φόρο τιμής στον Κόρεϊ Κομπερατόρε, τον 50χρονο πυροσβέστη ο οποίος σκοτώθηκε από τις σφαίρες του επίδοξου δολοφόνου ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τη σύζυγο και τις κόρες του από τα πυρά. Ο τραγουδιστής της όπερας Κρίστοφερ Μάκιο ερμήνευσε στη συνέχεια το «Ave Maria».
Κάποια στιγμή, ο 78χρονος πρώην πρόεδρος καλωσόρισε στη σκηνή τον ιδιοκτήτη του Χ, της SpaceX και της Tesla, Ίλον Μασκ, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα για το διακύβευμα των εκλογών.
Elon Musk took the stage at Donald Trump’s rally in Butler, PA. pic.twitter.com/7nyOvM8nVT
— Complex Pop Culture (@ComplexPop) October 6, 2024
«Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να κερδίσει για να διαφυλάξει το Σύνταγμα. Πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει τη δημοκρατία στην Αμερική», τόνισε ο Μασκ, ενώ φόρεσε ένα “σκούρο MAGA” καπέλο και παρακάλεσε τους παρευρισκόμενους να ψηφίσουν.
Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ομιλιών, ο Τραμπ αποχαιρέτησε το Μπάτλερ με την χαρακτηριστική του κραυγή «Make America Great Again» και χορεύοντας το «YMCA».
-
25 Σεπτεμβριου 2026, 16:00Πρόγραμμα Ανακαινίζω «Ανακαίνιση κατοικίας»: Δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα εμποδίζουν την ορθή εξέλιξη των αιτήσεων -
25 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Σταφύλια και σταφίδα: Ο καιρός σαπίζει την παραγωγή, αλλά η αγορά ήδη της είχε «κλείσει την πόρτα»! -
25 Σεπτεμβριου 2026, 10:48Συντάξεις Οκτωβρίου: Πληρώνονται από σήμερα - Πότε πληρώνονται ΙΚΑ και Δημόσιο -
25 Σεπτεμβριου 2026, 21:37Έκρηξη στην Πλάκα: Βρέθηκαν δύο διαβατήρια με τα ονόματα Ian και Florida, αγνοούμενοι 4 Αμερικανοί τουρίστες και ζευγάρι ηλικιωμένων -
26 Σεπτεμβριου 2026, 08:00Κρήτη: Συναγερμός για φωτιά στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο -
25 Σεπτεμβριου 2026, 15:42Κρήτη: Η Δημόσια Υγεία στο επίκεντρο μέσω τηλεδιάσκεψης - Συζήτηση για τον συντονισμό της δράσης των σωματείων
