Β. Κορέα: Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια της χώρας έλαβε ένα διαμέρισμα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Δώρο ένα διαμέρισμα έλαβε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν η γνωστή παρουσιάστρια των τηλεοπτικών ειδήσεων, η οποία είναι παρούσα εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα στις τηλεοπτικές οθόνες της Βόρειας Κορέας.
Στη διάρκεια των 50 τελευταίων ετών, η Ρι Τσουν Χι έχει ανακοινώσει τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της ιστορίας της Βόρειας Κορέας, από το θάνατο του «ιδρυτή πατέρα του έθνους» Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994, μέχρι την πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου το 2006.
Εικόνες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την 70χρονη Ρι μαζί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην όχθη του ποταμού στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τον ηγέτη λέγοντας ότι το σπίτι της μοιάζει με «μέγαρο» και πως η οικογένειά της «έμεινε ξύπνια όλη τη νύκτα κλαίγοντας από βαθιά ευγνωμοσύνη».
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της είπε ότι είναι ένας από τους «θησαυρούς» της χώρας, καθώς εργάσθηκε ως παρουσιάστρια «από την παιδική ηλικία της».
Σημειώνεται πως η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων πριν από τη σημερινή 110η επέτειο της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο νεαρός Κιμ «ξεκίνησε» το σχέδιο για να δωρίσει αυτές τις κατοικίες σ’ αυτούς «που συνέβαλαν στην ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας», σύμφωνα με το KCNA.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
