Βιετνάμ: Στους 197 οι νεκροί και 128 αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι
αγαπημένα σου στη Google
Στους 800 ανέρχονται οι τραυματίες.
Ο αριθμός των θυμάτων του πλήγματος κυρίως στο βόρειο Βιετνάμ του τυφώνα Γιάγκι, ο οποίος προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις, έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 197 νεκρούς, κατά νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.
Άλλοι τουλάχιστον 128 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ αγροτικές καλλιέργειες επιφάνειας δυόμισι εκατομμυρίων στρεμμάτων και πλέον καταστράφηκαν, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας νωρίτερα. Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα χθες, έκανε λόγο για 155 νεκρούς.
Άλλοι περίπου 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Τομείς της πρωτεύουσας Ανόι παραμένουν πλημμυρισμένοι και σήμερα, ενώ κατολισθήσεις συνεχίζουν να αναφέρονται σε περιοχές του βορρά.
Ο τυφώνας Γιάγκι, ο ισχυρότερος στην Ασία φέτος, έφθασε πάνω από το έδαφος το περασμένο Σάββατο.
Οι αρχές της πρωτεύουσας απομάκρυναν εσπευσμένα από τα σπίτια τους χιλιάδες κατοίκους, ειδικά όσους βρίσκονταν κοντά σε φουσκωμένα ποτάμια, καθώς τα νερά έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εικοσαετίας.
Κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, ανάμεσά τους αυτές της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, υποσχέθηκαν βοήθεια στο Βιετνάμ μετά το χτύπημα του τυφώνα Γιάγκι.
Πηγή: Ertnews.gr/(Photo by NHAC NGUYEN / AFP)
-
02 Σεπτεμβριου 2026, 23:06Κρήτη: Δείπνο Ανδρουλάκη σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ψυχρό -
02 Σεπτεμβριου 2026, 16:20KatsounaDES Tour: Το κρητικό ταξιδιωτικό project που σε μόλις 3 μήνες πέρασε από το YouTube στην τηλεόραση -
03 Σεπτεμβριου 2026, 10:41Θλίψη για το χαμό του Γεώργιου Μαγκουσάκη -
03 Σεπτεμβριου 2026, 11:22Μιχάλης Μαντάλας: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη σχέση με το Ισραήλ και τι πρέπει να προσέχει! (podcast) -
02 Σεπτεμβριου 2026, 12:30BΟΑΚ: Ουρές χιλιομέτρων, με τα τροχαία ατυχήματα και μια... μηχανική βλάβη να είναι οι αιτίες! (Βίντεο) -
03 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η Κρήτη πρασινίζει… ξανά! (podcast)
