Χανιά: Έρχεται το “Φεστιβάλ Γης 2025: Άνθρωποι και προϊόντα”

Με το σύνθημα «Χανιά-τόπος να’ ρθεις, Τρόπος να ζεις» το Φεστιβάλ Γης 2025 έρχεται για ακόμη μια χρονιά και συνενώνει Αυτοδιοίκηση, Ιδρύματα, Φορείς, Επιχειρήσεις, Παραγωγούς και πολιτιστικά σχήματα, σε μια γιορτή βιωματικής γνωριμίας με τα Χανιά.
Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025, στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων (πλησίον πλατείας Δημοτικής Αγοράς) στις 6.00 μμ και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 6 Ιουλίου.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας/ΠΕ Χανίων , όλων των Δήμων της ΠΕ Χανίων και του ΕΒΕ Χανίων.
Όπως τόνισαν τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό και παραγωγικό πλούτο των Χανίων, τις δράσεις των Δήμων, των Ιδρυμάτων και των φορέων καθώς και τα προϊόντα παραγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και ιδιαίτερα των Χανίων.
Παράλληλα επισκέπτες και συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την προστιθέμενη αξία που κρύβεται στις ιστορίες και στην κουλτούρα των προϊόντων της κρητικής γης, θα νιώσουν την εμπειρία του χειροποίητου στοιχείου που αποτελεί ένα ξεχωριστό και διαχρονικό «κλειδί» για να ανακαλύψει ο επισκέπτης κάποιες από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες του τόπου και θα γίνουν κοινωνοί βιωματικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων που θα διοργανωθούν από Δήμους και επιχειρήσεις.
Δράσεις – προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και εκπαίδευσης των παιδιών με άξονα τα θέματα διατροφής και περιβάλλοντος θα υλοποιούνται επίσης σε διαφορετικό διαμορφωμένο χώρο.
Τέλος ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά σχήματα αλλά και ντοκιμαντέρ θα δώσουν την ευκαιρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του Φεστιβάλ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αμέσως επόμενες μέρες.
Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους τους Χανιώτες να ζήσουν την εμπειρία του Φεστιβάλ Γης και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού να ενθαρρύνουν τους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν με συμπυκνωμένο τρόπο μέσα από το Φεστιβάλ, τα Χανιά, τα προϊόντα και τους ανθρώπους τους.
-
27 Απριλιου 2025, 21:34Άκης Τσελέντης για Βούτες: Υπάρχουν πολλά μικρά μη ενεργά ρήγματα στην περιοχή
-
26 Απριλιου 2025, 17:56Big Brother: Αυτοί είναι οι 16 παίκτες που μπαίνουν στο σπίτι
-
27 Απριλιου 2025, 09:56Ηράκλειο: Ανακατάληψη εκ νέου του “Ευαγγελισμού” – Ο λόγος που προηγήθηκε η εκκένωση
-
27 Απριλιου 2025, 07:05Ηράκλειο: Ολική η καταστροφή στα αμπέλια όπου έπεσε χαλάζι-Σε απόγνωση αμπελουργοί και ελαιοπαραγωγοί (Φωτο)
-
27 Απριλιου 2025, 20:40Βούτες: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αυτοψίας – Αύριο τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα (Βίντεο + Φωτο)
-
27 Απριλιου 2025, 08:54Τραγωδία στα Χανιά: Μάγειρας σε κρουαζιερόπλοιο εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του