Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών.
αγαπημένα σου στη Google
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά από την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον τιτάνιο αγώνα που κάνει η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα σε δήλωση του ο κ. Κεγκέργολου αναφέρει: «Η Κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να αναγνωρίσει την τιτάνια προσφορά των νοσηλευτών-νοσηλευτριών και εν γένει του ιατρικού προσωπικού, το οποίο και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19.
Εκτός από τα χειροκροτήματα, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεκτή άμεσα την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής και της Προέδρου, κας Φώφης Γεννηματά για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού.
Μάλιστα με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή και αναμένεται η συζήτηση της στην Ολομέλεια επισημαίνω ότι η Επιτροπή Κρίσεων ΒΑΕ που συγκροτήθηκε από τον πρ. Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση με πρόεδρο τον κ. Μπεχράκη έχει ολοκληρώσει το έργο της και έχει καταθέσει το ομόφωνο πόρισμα της από το Δεκέμβριο του 2020 για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα των υγειονομικών γιατρών, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, παρα-ιατρικών κλπ που εργάζονται στο ΕΣΥ και όλες τις μονάδες υγείας, το ΕΚΑΒ και στις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων.
Επειδή το Κίνημα Αλλαγής, έχει καταθέσει σχετική τροπολογία πάνω από 10 φορές για να προχωρήσει η διαδικασία για ένταξη των παραπάνω στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα,όπως ήδη ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα και η Κυβέρνηση την έχει απορρίψει χωρίς αιτιολόγηση.Επειδή η Κυβέρνηση έχει απορρίψει επίσης κατ’ επανάληψη την τροπολογία μας για αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, με συνέπεια να πληρώνονται φόροι ακόμη και μεγαλύτερου ύψους από αυτό της αποζημίωσης των εφημεριών, ζητώ:
α) την ένταξη του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού κλπ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και συγκεκριμένες ενέργειες προς το Υπουργείο Εργασίας,προκειμένου να προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία και το ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής να εισαχθεί στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης
β) συγκεκριμένες ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών για την αυτοτελή φορολόγηση των αποζημιώσεων των εφημεριών.
Η Κυβέρνηση δυστυχώς μείωσε στο ελάχιστο τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που μπορούν να αξιοποιηθούν για κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες.
Το Κίνημα Αλλαγής, ως συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε το ΕΣΥ, σήμερα επιμένει στην αναγέννηση του και διεκδικεί την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή της δημόσιας υγείας».
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
