Δήμος Ηρακλείου: Δικαστικό "μπλόκο" για τους 135 συμβασιούχους της Κοινωφελούς Εργασίας
αγαπημένα σου στη Google
Συνεχίζονται οι απορριπτικές, ως επί το πλείστον, δικαστικές αποφάσεις επί των αιτημάτων συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου για να παραμείνουν στις εργασίες τους, αν και οι αρχικές συμβάσεις τους έχουν λήξει.
Δικαστικό αγώνα έχουν ξεκινήσει και οι 135 συμβασιούχοι του τελευταίου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, όπου και ζήτησαν τη στήριξη του Σώματος το οποίο εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα (Δείτε ΕΔΩ).
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του δικαστηρίου Νεάπολης, οπου προσέφυγαν, είναι απορριπτική επί της αίτησής τους. Μέχρι στιγμής, πάντως, η σχετκή απόφαση δεν έχει επιδοθεί επίσημα στο Δήμο.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι δουλεύουν σε νευραλγικά πόστα όπως στην καθαριότητα (42 άτομα) στο πράσινο, σε αθλητικά προγράμματα, διοικητικές υπηρεσίες κλπ., προσφέροντας κρίσιμες υπηρεσίες στην πόλη.
Αν τελικά επιβεβαιωθεί, η απορρπτική απόφαση δεν σημαίνει και την αυτόματη απόλυση των εργαζομένων, καθώς ακόμα δεν έχουν λήξει οι συμβάσεις τους. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα και νέας προσφυγής για να παραμείνουν στις θέσεις τους.
"Μόνο μια νομοθετική ρύθμιση θα δώσει οριστική λύση"
"Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα στήριξης των συμβασιούχων, αλλά οριστική λύση στη δική τους περίπτωση όπως και στις άλλες περιπτώσεις θα δοθεί μόνο με μια νομοθετική ρύθμιση" τονίζει στο newshub.gr η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσίων κα Μαρία Καναβάκη
Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει περίπου 350 συμβασιούχοι, διάφορων κατηγορίων, με δικαστικές αποφάσεις, ενώ αναμένονται και άλλες το επόμενο διάστημα.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή έχει επιστρέψει ένας σημαντικός αριθμός περίπου 96 ατόμων κυρίως στην καθαριότητα, πάλι με προσωρινές διαταγές, λόγω του ευαίσθητους χαρακτήρα της υπηρεσίας.
-
16 Αυγουστου 2026, 13:40Τα φρούτα που επιλέγουν 4 ενδοκρινολόγοι για καλύτερο έλεγχο του σακχάρου -
16 Αυγουστου 2026, 21:00Στους 352.000 τόνους οι εξαγωγές ελαιολάδου της Τυνησίας, οι μισές ποσότητες πήγαν στην αγορά της ΕΕ -
16 Αυγουστου 2026, 21:31Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή στην Κριτσά Λασιθίου- Επί τόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής -
17 Αυγουστου 2026, 08:15Γιατί οι ξένοι οίκοι ποντάρουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Το στοίχημα των τραπεζών -
16 Αυγουστου 2026, 15:00Πανσέληνος Αυγούστου: Πλησιάζει η μέρα για το λαμπρότερο φεγγάρι του έτους -
17 Αυγουστου 2026, 16:05Αναστάτωση σε πτήση από το Ηράκλειο για Αθήνα - Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός εκ των επιβατών (Βίντεο)
