Δήμος Ηρακλείου: Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών
αγαπημένα σου στη Google
Μια συνάντηση είχαμε σήμερα στη Λότζια, ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.
Συμφωνα με την ενημέρωση του Σωματείου εργαζομένων πραγματοποιηθηκε συνάντηση στη Λότζια με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, με τον σύλλογο να θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα.
Συμφωνα με την ανακοινωση τα ερωτήματα αυτά αφορούν μεταξυ άλλων την καταβολή της αποζημίωσης για το γάλα έτους 2024, τα ΜΑΠ έτους 2025, καθώς και την εξέλιξη του διαγωνισμού για τα ΜΑΠ 2026–2027.
«Αναφορικά με το γάλα του 2024, ενημερωθήκαμε ότι έχει τεθεί χρονικός ορίζοντας καταβολής έως το τέλος Ιουνίου, καθώς το θέμα εισάγεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα, με στόχο να δρομολογηθεί άμεσα η πληρωμή.
Για τα ΜΑΠ του 2025,η ενημέρωση που λάβαμε είναι ότι η καταβολή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός τριμήνου. Η καθυστέρηση αποδίδεται στη διαδικασία αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και στις σχετικές εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης,καθώς και την μη εποπτεία της δημοτικής αρχής.
Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΠ των ετών 2026–2027, ο Σύλλογος επανέλαβε τη θέση του υπέρ της χορήγησής τους σε είδος και όχι μέσω χρηματικής αποζημίωσης. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία, με την επισήμανση ότι η ομαλή εξέλιξή της εξαρτάται από την αποφυγή ενστάσεων μεταξύ των προμηθευτών, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Παράλληλα, ο Σύλλογος έθεσε με έμφαση το ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει ακόμη το γάλα του 2026 καθώς και τα ΜΑΠ του 2024. Τονίστηκε ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί ουσιαστικά εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, γεγονός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία, όπως επισημάνθηκε, προχώρησε έγκαιρα και ορθά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (σύνταξη και πρόβλεψη προϋπολογισμών, διαδικασίες), με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η ταχύτερη καταβολή των σχετικών παροχών.
Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι όπου υπάρχει σωστός προγραμματισμός και διοικητική ετοιμότητα, τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις», καταλήγει η ανακοινωση.
-
09 Αυγουστου 2026, 20:29Καθαρά κέρδη 2,5 δισ. για τις τράπεζες - Στα 15 δισ. ευρώ ο στόχος για νέα δάνεια το 2026 -
09 Αυγουστου 2026, 10:11Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Κρήτη και τη Γαύδο για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στην Παλαιστίνη -
09 Αυγουστου 2026, 16:40Η Ελένη Γιαννακάκη στο newshub.gr για το «Κρητικό πιλάφι» (podcast) -
10 Αυγουστου 2026, 07:06Η πτήση 411 της "Ολυμπιακής" και ο Κρητικός πιλότος που αποσόβησε μια αδιανόητη τραγωδία -
09 Αυγουστου 2026, 22:40Η Πανσέληνος του Αυγούστου σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους -
09 Αυγουστου 2026, 20:40Πέθανε στα 74 του χρόνια ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
