Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο στρατόπεδο Ζωγραφάκη -Λένε "όχι" στη δομή μεταναστών (φωτο+βίντεο)
αγαπημένα σου στη Google
Ισχυρή παρουσία πολιτών καταγράφεται στη βόρεια είσοδο του στρατοπέδου Ζωγραφάκη – Πλευράκη, στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων για τη δημιουργία μόνιμης δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.



Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίες έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο.
Σημειώνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εξαιτίας των καλεσμάτων που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από διάφορες ομάδες, με συνθήματα που είναι πέρα και έξω από το διεκδικητικό της πλαίσιο και δεν την εκφράζουν, δηλώνει ξεκάθαρα ότι: «Η συγκέντρωση στο πρώην στρατόπεδο Ζωγραφάκη-Πλευράκη στις 7μ.μ είναι προειδοποιητική και ειρηνική και πραγματοποιείται στη βάση του πλαισίου διεκδίκησης που αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά στην ακαταλληλότητα του εν λόγω χώρου να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο μεταναστών».
Στην περιοχή βρίσκονται πολλοί κάτοικοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να απορρίψει κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας δομής.
Δείτε βίντεο:


Διαβάστε Επίσης:
-
05 Σεπτεμβριου 2026, 21:25Ηράκλειο: Οι τουρκικές σημαίες αναστάτωσαν την 25ης Αυγούστου -
06 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Μαγειρική σόδα: Ένα «spa» για το πλυντήριο, πώς να τη χρησιμοποιείτε σωστά -
05 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Μίλτος Τεντόγλου: Το ποσό που πήρε για τη δεύτερη θέση στο Diamond League -
06 Σεπτεμβριου 2026, 13:25ΒΟΑΚ: Κλειστός από Δευτέρα 7/09 μέχρι Σάββατο 12/09 για τα έργα στο τμήμα Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη -
06 Σεπτεμβριου 2026, 09:44Τουρκία: Ιδιωτικοποιούνται για 30 χρόνια δύο γέφυρες του Βοσπόρου και σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι -
07 Σεπτεμβριου 2026, 08:12Κρήτη - ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα διακοπεί το ρεύμα σήμερα Δευτέρα
