Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Φαστού
αγαπημένα σου στη Google
Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 21-7-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πέρι και Αληθινή, και επίσης ο δεύτερος ψεκασμός στο Δ.Δ Μορόνι του Δήμου Φαιστού.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21-07-2021 και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αμουργελλών, Κασσάνων, Νιπιδιτού, Παναγιάς, Πανοράματος, Στείρωνα, Καλού Χωριού-Άνω Πουλιών και Παρτήρων, την Πέμπτη 22-7-2021 στην Αγία Τριάδα – Μονή Αγκαράθου και Σαμπά και την Παρασκευή 23-7-2021 στον Βόνη, Ζωφόρους και Θραψανό και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λευκοχωρίου-Κάτω Πουλιών.
Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει.
Οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).
Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.
Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Τηλ. επικοινωνίας: 2892022375, 2813407951.
-
03 Ιουνιου 2026, 18:20Συντάξεις Ιουλίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία – Πότε μπαίνουν τα χρήματα -
03 Ιουνιου 2026, 13:36Κρήτη: Στο πένθος ο αθλητικός κόσμος και η τοπική κοινωνία από το χαμό του Μανόλη Μαράκη -
03 Ιουνιου 2026, 22:00Υδρογονάθρακες: Τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα Chevron και ExxonMobil για Κρήτη, Πελοπόννησο και Ιόνιο -
03 Ιουνιου 2026, 17:47Άγγελος Αντωνόπουλος: Άγνωστες ιστορίες -Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο Κουν, ο γάμος και το ανεκπλήρωτο όνειρο -
04 Ιουνιου 2026, 12:40Δημοσιεύθηκε η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου: Μόνο στη μηνιαία δόση οι τόκοι για τον νόμο Κατσέλη -
04 Ιουνιου 2026, 07:15Φραγκίσκος Λαμπρινός: Οι πρώην Πρωθυπουργοί έχουν λόγο και άποψη για την πορεία της χώρας - Στόχος μας να βγει ωφελημένη η κοινωνία! (podcast)
