Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Απογοητευτικές και αναχρονιστικές εικόνες φέρεται να αντικρίζει κανείς στους διαδρόμους της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στην Υγεία επισημαίνουν το μείζον πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), εκπέμποντας σήμα κινδύνου για το μέλλον της.
Συμφωνα με καταγγελίες στους διαδρόμους του νοσηλεύονται ασθενείς στοιβαγμένοι σε ράντζα λόγω της υπερβολικής πληρότητας που φτάνει στο 152%.
Αιτία της υπερπληρότητας και της άσχημης αυτής κατάστασης είναι ασφαλώς το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι δυστυχώς και η μοναδική πλέον δημόσια δομή σε όλη την Κρήτη και δεν έχει προβλεφθεί η αύξηση της δυναμικότητάς της σε κλίνες, προκειμένου να διασφαλίζεται επαρκώς η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας για τους πάσχοντες που νοσηλεύονται σε αυτήν.
Έτσι, ενώ η δυναμικότητα σε κλίνες είναι 23, εντούτοις νοσηλεύονται 35 ασθενείς, 12 δηλαδή περισσότεροι από όσους προβλέπεται να φιλοξενεί.
Το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο της αυξημένης πληρότητας κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες κλινικές του εν λόγω Νοσοκομείου, που αν και εκεί δε χρησιμοποιούνται ράντζα, ωστόσο αυξάνεται ο αριθμός των κλινών ανά δωμάτιο, σε βαθμό που η κατάσταση γίνεται ασφυκτική.
Εξίσου άθλια είναι και η κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του, αφού δυστυχώς λειτουργεί με έναν μόνο ειδικό γιατρό και λόγω των αυξημένων περιστατικών που νοσηλεύονται σε αυτό, μετακινείται γιατρός από το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες, ενώ πολύ συχνά αυτές καλύπτονται από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, ένα ακόμη σοβαρό θέμα που θίγουν τα σχετικά δημοσιεύματα αφορά στην αναμονή για εξέταση των μικρών παιδιών στον μαγνητικό τομογράφο. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά και οι οικογένειές τους αναγκάζονται, λόγω της πολύμηνης αναμονής στην οποία υποβάλλονται, προκειμένου να εξεταστούν, να μετακινούνται στην πρωτεύουσα με κόστος οικονομικό και ψυχικό, αφού αναγκαστικά υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία, προκειμένου να κάνουν την απαραίτητη για την υγεία τους εξέταση.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, εγινε παρεμβαση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την Ελληνικη Λυση προς το Υπουργειο Υγείας.
Μέσα από την Ερώτηση ζητείται το αυτονόητο: Να ληφθούν μέτρα προκειμένου να εξαλειφθεί η εικόνα της παραμονής των ψυχικά ασθενών σε ράντζα στους διαδρόμους της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, αλλά και να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στις άλλες κλινικές του που εμφανίζουν αυξημένη πληρότητα.
Και φυσικά να στελεχωθεί επιτέλος η Παιδοψυχιατρική Κλινική του εν λόγω Νοσοκομείου και να καλύπτονται οι εφημερίες της από τους ειδικούς ιατρούς
Διαβάστε επισης:
Σήμα κινδύνου για η Ψυχική Υγεία: Ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Ηράκλειο
-
15 Μαΐου 2025, 11:00Παιγνίδια εξουσίας με φόντο την «κατάκτηση» της Μητρόπολης Χανίων
-
16 Μαΐου 2025, 10:29Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής!
-
16 Μαΐου 2025, 07:00Hράκλειο: Η μεταμεσονύχτια φωτιά σε κάδους και καλαμιές αναστάτωσε μια ολόκληρη γειτονιά (Βίντεο)
-
16 Μαΐου 2025, 16:15Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Εξετάστηκαν μάρτυρες - Στις 26 Μαΐου η συνέχεια της δίκης
-
15 Μαΐου 2025, 10:40Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision: Η Κλαυδία διεκδικεί τη μεγάλη πρόκριση με την Αστερομάτα
-
15 Μαΐου 2025, 12:35Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Στο «μάτι του κυκλώνα» και η Κρήτη με θυελλώδεις νοτιάδες