Ελαιόλαδο: Πόσο πωλείται σήμερα ο τενεκές σε Κρήτη, Λακωνία και Μεσσηνία
αγαπημένα σου στη Google
Η αγορά ενός τενεκέ λαδιού παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα για πολλά νοικοκυριά, καθώς οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές.
Τον τελευταίο χρόνο, η τιμή του λαδιού παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας συχνά, με φετινή πτώση συγκριτικά με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με το pelop.gr.
Παράγοντες όπως η ξηρασία, η χαμηλή διαθεσιμότητα αποθεμάτων στην Ευρώπη και οι στρατηγικές μεγάλων βιομηχανιών σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία επηρεάζουν σημαντικά την αγορά.
Οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι η μειωμένη απόδοση των ελαιόδεντρων φέτος, λόγω της ξηρασίας στη Μεσόγειο, έχει οδηγήσει σε ελιές που χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα για να παραχθεί λάδι.
Στις περιοχές της Λακωνίας, της Κρήτης και της Μεσσηνίας, οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται από 5 έως 7 ευρώ το λίτρο, ενώ στα καταστήματα οι τιμές παραμένουν από 7,25 έως 16,20 ευρώ το λίτρο, δημιουργώντας πίεση τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 13:00Νίκος Μαρκοβίτης: Καζάνι που βράζει η Τουρκία λόγω CHP - Βυθίζεται η τουρκική λίρα! (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
