Εργατικό δυστύχημα ΒΙΠΕ Ηρακλείου: Δηλώσεις του Στέλιου Βοργιά για το θάνατο του 45χρονου μηχανολόγου
αγαπημένα σου στη Google
Μοιραίο στάθηκε, όπως ήδη έχει γράψει το newshub.gr (Δείτε Εδώ), το χτύπημα από σωλήνα σε έναν 45χρονο εργαζόμενο στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.
Ο άνδρας εξέπνευσε κατά τη διάρκεια της εργασίας του σήμερα το πρωί, όταν εκτοξεύθηκε κομμάτι σωλήνας.
Επρόκειτο για μια σωλήνα ασήκωτη που εκτοξεύθηκε δεκάδες μέτρα μακριά βρίσκοντας στο διάβα της το άτυχο παλικάρι.
Δοκιμάζονταν ένα μηχάνημα αφαλάτωσης κι έγινε το κακό.
Αν κι έφτασε άμεσα το ΕΚΑΒ δεν μπόρεσαν οι διασώστες να βοηθήσουν γιατί ήταν πλέον αργά.
Η σωρός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.
Με το άκουσμα της τραγικής είδησης στο σημείο του συμβάντος έσπευσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς.

Ακαριαίος ο θάνατος
Όπως ανέφερε μιλώντας στο newshub.gr o κ. Βοργιάς ο άτυχος 45χρονος μηχανολόγος στο επάγγελμα και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, χτυπήθηκε από ένα ασήκωτο κομμάτι σωλήνα σε επιχείρηση κατασκευής συστημάτων αφαλάτωσης νερού.
"Ήταν τέτοια, τεράστια, η πίεση που εκτοξεύθηκε η σωλήνα δεκάδες μέτρα μακριά και αν δε βρισκόταν μπροστά της ένα σταματημένο γερανοφόρο μηχάνημα ίσως θρηνούσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς λίγο πριν η σωλήνα με σφοδρότητα βρήκε στο κεφάλι το παλικάρι και ο θάνατος ήταν ακαριαίος, όπως πληροφορηθήκαμε κι εμείς", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο σημείο που έγινε το δυστύχημα βρέθηκε και η Επιθεώρηση Εργασίας, όπου θα εξετάσει όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν το νέο εργατικό δυστύχημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 45χρονος είχε έρθει από την Αθήνα, προκειμένου να γίνουν κάποιοι έλεγχοι κι ετοιμάζονταν να κατέβει στο νησί μας και η οικογένεια του μάλιστα να εγκατασταθεί μόνιμα.

Το Εργατικό Κέντρο
Για το θέμα εξεδωσε ανακοίνωση το ΕΚΗ:
«Ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων, που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο νησί μας.
Ένας 45χρονος μηχανολόγος σε επιχείρηση αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου, έχασε την ζωή του, όταν χτυπήθηκε από κομμάτι σωλήνα υψηλής πίεσης, που εξερράγη στο σημείο.
Στο σημείο έσπευσε ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, συναδ Στέλιος Βοργιάς με επιθεωρητές της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ Ηρακλείου, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό αυτό περιστατικό.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε σοκαρισμένος ο Πρόεδρος του ΕΚΗ «ο 45χρονος, πατέρας ενός 3χρονου παιδιού, έχασε την ζωή του, όταν σε έναν δοκιμαστικό έλεγχο στην αντλία του μηχανήματος, εξερράγη σωλήνας 100 κιλών, ο οποίος λόγω της τεράστιας πίεσης που δημιουργήθηκε αφού χτύπησε τον άτυχο μηχανολόγο, εκτοξεύθηκε σε απόσταση δεκάδων μέτρων, συγκρούστηκε σε μηχάνημα».
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
