Φωτιά στο Μελιδοχώρι: Νέο 112 για εκκένωση δύο περιοχών- Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις (φωτο)
αγαπημένα σου στη Google
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Μελιδοχώρι για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι (δείτε εδώ).

Λίγο πριν τις 4 εκδόθηκε νέο μήνυμα από το 112 νέο μήνυμα προληπτικής απομάκρυνσης από τις περιοχές Μελιδοχώρι και Βοριάς προς Χαράκι και Δαμάνια.


Όπως ήδη είχε γράψει το newshub.gr στο σημείο βρέθηκαν αρχικά 44 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, μηχανήματα έργου, πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ αυτή την στιγμή επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης και της 19ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 19 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ήδη 3 ελικόπτερα. Επιπλέον, οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη με 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αλλάζουν συνεχώς φορά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο φθάνει τα 4 χιλιόμετρα..

Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει γράψει το newshub.gr σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη είναι πολύ υψηλός.

-
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
07 Σεπτεμβριου 2026, 19:50Κομμωτής με παρουσία στην τηλεόραση έκλεψε γυαλιά ηλίου και φυλαχτό από μαγαζί στη Μύκονο -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
07 Σεπτεμβριου 2026, 21:30Πλήθος κόσμου στην Καρκαδιώτισσα στην τιμιτική βραδιά για το Μιχάλη Σταυρακάκη-Νιδιώτη -
08 Σεπτεμβριου 2026, 07:45Θεόδωρος Τσίκας: Ξεθάρρεψε επί Τραμπ η Ακροδεξιά στην Ευρώπη! Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η ΔΕΘ και ποια η δυναμική των κομμάτων (podcast)
