Ιεράπετρα: Έρευνες του Λιμενικού μετά από μαρτυρία μετανάστη για βύθιση λέμβου
αγαπημένα σου στη Google
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Χρυσής, νότια της Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ertnews.gr, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τη δήλωση μετανάστη που εντοπίστηκε στη νήσο Χρυσή και ανέφερε ότι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης η λέμβος στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους αλλοδαπούς βυθίστηκε κοντά στο νησί. Δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία και εναέριο μέσο της Frontex, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
Οι έρευνες διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), με τις καιρικές συνθήκες να δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 έως 6 μποφόρ.
Μέχρι 17:30 περίπου δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων ή για το εάν έχουν εντοπιστεί άλλοι επιζώντες.
-
04 Νοεμβριου 2026, 07:00Κρητικό ελαιόλαδο: «Ψίχουλα» στο ξεκίνημα για τους παραγωγούς και ελάχιστες εμπορικές πράξεις – Ο Μιχάλης Καμπιτάκης στο newshub.gr -
03 Νοεμβριου 2026, 07:43ΚΤΕΛ: Προχωρούν σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία -
03 Νοεμβριου 2026, 09:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Έξι εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν, 108 συλλήψεις και 1.188 κατηγορούμενοι -
03 Νοεμβριου 2026, 10:28Μεσαρά: Θλίψη για το θάνατο του πρώην δήμαρχου Γόρτυνας Ηλία Μακρυγιαννάκη -
03 Νοεμβριου 2026, 18:21Ισπανία: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μετά τον θάνατο του ποδοσφαιριστή -
03 Νοεμβριου 2026, 15:50ΟΣΔΕ 2026: Ανεπαρκής η παράταση των 10 ημερών, λένε τα ΚΥΔ της Κρήτης-«Δεν μπορούν να υποβληθούν 350.000 δηλώσεις»
