Ηράκλειο: Αμετακίνητος ο Θάνος Πλεύρης στη Δομή Μεταναστών - Το μόνο ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση
αγαπημένα σου στη Google
Aμετακίνητος εμφανίστηκε ουσιαστικά για τη Δομή μεταναστών, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Θάνος Πλεύρης, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια του ραντεβού που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με το Δήμαρχο Ηρακλείου και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων Ηρακλείου- Μοιρών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Υπουργός, το μόνο που ανέφερε επί της ουσίας, ως ένα μικρό «παράθυρο» για να υπάρξει κάποια αλλαγή στο σχεδιασμό που είναι σε εξέλιξη για την Δομή στις αποθήκες Σκουλούδη, είναι να βρεθεί κάποια άλλη λύση. Μάλιστα φέρεται να δήλωσε ότι αν υπάρξει αντιπρόταση από Περιφέρεια ή κάποιον δήμο, έστω και προσωρινή, θα ξεκινήσει από την αρχή την αναζήτηση χώρου.
Ένας άλλος χώρος δηλαδή στο Ηράκλειο για να είναι κοντά στο λιμάνι. Μάλιστα είπε πως αυτό που μπορεί να γίνει, είναι να δοθεί λίγος χρόνος για να διαφανεί, αν υπάρχει τέτοια επιλογή, που θα αλλάξει την κατεύθυνση στις διαδικασίες για τη Δομή μεταναστών.
Οι εκπρόσωποι των κατοίκων, ανέπτυξαν τις θέσεις και τις αντιρρήσεις τους για τη δημιουργία της Δομής φιλοξενίας μεταναστών, ανάμεσα στις οποίες ήταν προφανώς το γεγονός ότι ο χώρος αυτός τοποθετείται μέσα σε αστικό ιστό, σε σημείο που προκαλεί πολλά ζητήματα καθημερινότητας και έχει επιπτώσεις ακόμη και στον Τουρισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη μετείχε ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης και - μεταξυ άλλων - οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραμαλάκης, Μαρία Καναβάκη και Δημήτρης Δουλουφάκης. Μαζί τους ήταν ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, αλλά και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σέβη Βολουδάκη.
Διαβάστε επίσης: Δομή μεταναστών: Στην Αθήνα για το ραντεβού με τον Υπουργό Μετανάστευσης
-
24 Οκτωβριου 2026, 07:06Ακατάλληλες συνθήκες σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου - Τι επισημαίνει η Άννα Στουμπίδη στο newshub.gr -
25 Οκτωβριου 2026, 17:50Ηράκλειο: Μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ τις ώρες αιχμής (Φωτο) -
25 Οκτωβριου 2026, 07:51Βρετανία: Αποθέματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης υπό τον φόβο κρίσεων -
24 Οκτωβριου 2026, 16:00Χανιώτης διαιτητής στους «μυημένους» στο κύκλωμα με τα στημένα ματς που συνταράσσει το ελληνικό μπάσκετ -
24 Οκτωβριου 2026, 07:15Στάθης Λιακόπουλος: Η μικρομεσαία επιχείρηση, ο μεγάλος αδικημένος του Ταμείου Ανάκαμψης (podcast) -
24 Οκτωβριου 2026, 07:00Παρέμβαση για τις ελλείψεις στο Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου – Στο επίκεντρο οι συνθήκες διαβίωσης 77 περιθαλπόμενων
