Ηράκλειο: Αναβαθμίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο στην υψηλότερη κατηγορία της UEFA - Σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης (Φωτο)
αγαπημένα σου στη Google
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι τεχνικές εργασίες για την αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου στην υψηλότερη κατηγορία της UEFA, από το Δήμο Ηρακλείου, την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενόψει της φιλοξενίας των δυο φιλικών αγώνων της Εθνικής Ελλάδας Ποδοσφαίρου με τις Εθνικές Ομάδες Σλοβακίας στις 7/6 και Βουλγαρίας στις 10/6.
Με στόχο την εκπλήρωση των προϋποθέσεων της UEFA, ο αγωνιστικός φωτισμός του κεντρικού γηπέδου αναβαθμίζεται με την τοποθέτηση 42 νέων προβολέων χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED στα στέγαστρα, ο φωτισμός των οποίων καλύπτει και τις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας του Σταδίου. Τα λειτουργικά φωτιστικά σώματα που αφαιρούνται από τα στέγαστρα, θα αξιοποιηθούν προκειμένου να αναβαθμίσουν τον φωτισμό των τεσσάρων πυλώνων οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διεξαγωγή αγώνων.

Παράλληλα, για την αποκατάσταση των δομικών στοιχείων της εξωτερικής πλευράς του Σταδίου σε συνολικά είκοσι θύρες, πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού της επιφάνειας του σκυροδέματος, εργασίες εφαρμογής αναστολέων της διάβρωσης και αποκατάσταση με εφαρμογή ειδικών κονιαμάτων. Επίσης, πραγματοποιούνται εργασίες επαναχρωματισμών στα σημεία όπου απαιτείται εξωτερικά του Σταδίου. Τέλος, σε επίπεδο εξοπλισμού, 50 νέα καθίσματα VIP έρχονται να αναβαθμίσουν την θύρα 1 και επτά νέα σετ κιγκλιδωμάτων διαφορετικών διαστάσεων θα τοποθετηθούν με στόχο την αποκατάσταση της περίφραξης των θυρών 19, 2, 3, 4, 5, 6, 7 και 8.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά της Δημοτικής Αρχής δηλώνοντας: «Καταφέραμε να φέρουμε δύο σημαντικά παιχνίδια στις 7 και 10 Ιουνίου και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έρθει η Εθνική Ελλάδος. Ο κόσμος αγαπάει την Εθνική Ελλάδος. Πιστεύω να γεμίσουμε το Στάδιο. Είναι ένα τεστ για να δούμε και άλλα παιχνίδια στην πόλη μας. Θέλουμε το Ηράκλειο αθλητικό και τουριστικό προορισμό και έχουμε τις υποδομές και την απαιτούμενη τεχνογνωσία».

-
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:27Οι θάλασσες της Ευρώπης βράζουν – Χάνονται αστακοί και φύκια, «εισβάλλουν» νέα είδη -
28 Σεπτεμβριου 2026, 12:02Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
29 Σεπτεμβριου 2026, 13:00Αποκλειστικό-Λασίθι: Δηλώνει γιατρός και πίσω από τα κολοκυθάκια και τα μπρόκολα πραγματοποιεί αμφιλεγόμενες θεραπείες -
28 Σεπτεμβριου 2026, 13:14Γ. Μαζωνάκης - Νέα ερωτήματα: Νοσηλεύτρια είχε αποκαλύψει ότι είχε κάνει υδροθεραπεία στο ιατρείο την προηγούμενη μέρα από τον θάνατό του -
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Δανειοθάλαμος ασβεστόλιθου στον Μοχό: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την ματαίωση του έργου -
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Σ. Κωνσταντινίδης: Πώς έγινε παγκόσμια δύναμη η τουρκική αμυντική βιομηχανία και «ζόμπι» η ελληνική! (podcast)
