Ηράκλειο - Βούτες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο οικισμός - Εννέα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα (βίντεο)
αγαπημένα σου στη Google
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο οικισμός των Βουτών, μετά τα ευρήματα των συνεχών ελέγχων που πραγματοποιούνταν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.
Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για την απουσία άμεσου κινδύνου, οι νεότερες εκτιμήσεις των ειδικών, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα από τις αυτοψίες, οδήγησαν στην απόφαση για την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια μηχανικών και γεωτεχνικών για την περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν ενδείξεις αστάθειας σε συγκεκριμένα σημεία του οικισμού, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την αυξημένη επιτήρηση και την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε κρίσιμες ζώνες.


Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων, επανέλαβε πως «η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα», υπογραμμίζοντας ότι η κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη αποτελεί προληπτικό μέτρο. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά και ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού, ωστόσο οι κάτοικοι καλούνται να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες των αρχών.
Διαβάστε επίσης:
Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές έχουν σημειωθεί σε περίπου 20 σπίτια, από τα οποία τα εννιά κρίθηκαν δυνητικά ακατάλληλα και ζητήθηκε προσωρινή εκκένωση. Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο μιας παιδικής χαρά.
Στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης, ξεκίνησε ήδη η σήμανση επικίνδυνων περιοχών, ενώ αναμένονται και προσωρινές μετακινήσεις κατοίκων από συγκεκριμένες οικίες, όπου κρίνεται απαραίτητο. Οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενεργοποιήσει σχέδιο δράσης για την υποστήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή.
Διαβάστε Επίσης:
-
16 Ιουλιου 2026, 09:30Η ανάπτυξη της "αρπαχτής" γύρω από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου-Κανένας σχεδιασμός -
16 Ιουλιου 2026, 07:15Γιώργος Βουλγαράκης: Πώς Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σαμαράς γίνονται οι πρωταγωνιστές των εκλογών! (podcast) -
17 Ιουλιου 2026, 09:10Χιλιάδες πιστοί τιμούν και φέτος τη χάρη της Αγίας Μαρίνας στο μεγαλύτερο πανηγύρι της στην Κρήτη, στην Βόνη -
16 Ιουλιου 2026, 10:45Κωνσταντίνος Χολέβας: Η διαχρονική συνεχεία του ελληνισμού, ως ιστορικό και πολιτιστικό φαινόμενο! (podcast) -
15 Ιουλιου 2026, 18:18Νέα φωτιά σε χωριό της Κρήτης-Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες -
16 Ιουλιου 2026, 08:30Μάρω Κοντού-Τα τελευταία λόγια για τις φίλες της: «Λυπάμαι που αυτό το καλοκαίρι δεν θα πάμε στα Καμένα Βούρλα»
