Καιρός: Βροχές και σήμερα στην Κρήτη, αναλυτική προγνωση
Η κακοκαιρία Byron έχει τελειώσει και τουλάχιστον για τις επόμενες επτά ημέρες δεν προβλέπεται κάποιο έντονο καιρικό σύστημα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Σήμερα Κυριακή και τη Δευτέρα θα βρέξει περισσότερο στην Εύβοια και την Κρήτη. Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία όμως από Τετάρτη θα ανέβει ξανά ο υδράργυρος.
Αναλυτικότερα, σήμερα βροχές προβλέπονται κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός κυρίως σε Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.
Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ
Κυκλάδες – Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-
16 Μαΐου 2026, 07:15Χρίστος Λεωνιδόπουλος: Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να μπει στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας! (podcast) -
16 Μαΐου 2026, 07:06Σε οριακό σημείο οι αγροτικές πληρωμές - Στον "αέρα" πάνω από 3,2 δισ. ευρώ ελέω... ΟΠΕΚΕΠΕ και Ευρώπης -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
16 Μαΐου 2026, 07:00Κρεμμύδια Ινδίας στο Ηράκλειο: Εξοβελίζουν τα ελληνικά και προδιαγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον για την ντόπια παραγωγή -
16 Μαΐου 2026, 21:14Άρης Κοζής: Μεγάλη προσοχή τώρα στον πυρηνοτρήτη της ελιάς και στη χολέρα και τον περονόσπορο του αμπελιού -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο)
