Κρήτη: Τα πρώτα τσάρτερ φέρνουν … την "άνοιξη" για τη φετινή τουριστική περίοδο
αγαπημένα σου στη Google
Χαλκιαδάκης στο Newshub: Προετοιμασίες στο φουλ από τους ξενοδόχους που κάνουν λόγο για μια ικανοποιητική τουριστική χρονιά.
Τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου και η Κρήτη και δη η βιομηχανία του τουρισμού «ζεσταίνει μηχανές» ενόψει της φετινής σαιζόν που όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση και με πέρυσι.
Οι προετοιμασίας τους για να λειτουργήσουν τουριστικές επιχειρήσεις τους και να υποδεχτούν και φέτος τους χιλιάδες των επισκεπτών είναι στο τελικό στάδιο ενώ η έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη με την άφιξη των πρώτων μεμονωμένων πτήσεων τσάρτερ είναι γεγονός.
Τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις ξένες αγορές προς τους ξενοδόχους του Ηρακλείου είναι θετικά και όπως ανέφερε, μιλώντας στο Newshub ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, η αυλαία ανοίγει δυναμικά αυτή την εβδομάδα με την έλευση των πρώτων τσάρτερ στην Κρήτη.
«Τα μηνύματα που έχουμε στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι αρκετά καλά. Η αρχή γίνεται από αυτήν την εβδομάδα με την ερχομό των πρώτων τσάρτερ αλλά και την επόμενη οπότε και υπολογίζεται να ανοίξει το 10- 15% των ξενοδοχείων σε επίπεδο Ηρακλείου».
Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη η μεγαλύτερη μάζα των επισκεπτών αναμένεται στα τέλη Απριλίου μετά και το Πάσχα των Καθολικών ενώ αγκάθι για τους ξενοδόχους αποτελεί και φέτος το λιγοστό προσωπικό που υπάρχει για να δουλέψει στα ξενοδοχεία.
Ποιοι «ψηφίζουν» Κρήτη
Η ροή των κρατήσεων είναι ικανοποιητική ενώ Γερμανοί, Βρετανοί, Γάλλοι ,Ολλανδοί και Πολωνοί είναι αυτοί που φαίνεται ότι «αγαπούν» περισσότερο την Κρήτη και αναμένεται να την επισκεφθούν σε μεγάλο ποσοστό .
Να σημειωθεί ότι και σύμφωνα με τις προκρατήσεις, τα νούμερα είναι ικανοποιητικά ενώ το στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν και φέτος οι φορείς αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό είναι να υπάρξει μία καλή αρχή και ένα αντίστοιχα δυνατό φινάλε της σαιζόν που παραδοσιακά ολοκληρώνεται τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, τον Νοέμβριο.
Πόλος έλξης η Κρήτη στην έκθεση τουρισμού SALON MONDIAL στο Παρίσι
Άλλωστε η Κρήτη «κέρδισε τις εντυπώσεις» και στην διεθνή έκθεση τουρισμού Salon Mondial 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι τις προηγούμενες ημέρες, αφού το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε μεγάλος όγκος επισκεπτών, εστιάζοντας στον περιπατητικό τουρισμό, τα αξιόθεατα της Κρήτης και τον τουρισμό δραστηριοτήτων στη φύση.
Πολλοί από τους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης είχαν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στην Κρήτη, κάποιοι ήδη για τον Απρίλιο, ενώ αρκετοί ζητούσαν να μάθουν ποια είναι η ιδανική περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος το νησί χωρίς πολύ κόσμο. Το ενδιαφέρον τους επικεντρωνόταν κυρίως γύρω από τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της Κρήτης, με αρκετά μεγάλο ποσοστό να επιθυμεί να συνδυάσει τις διακοπές του με πεζοπορία. Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε σε solo ταξιδιώτες, κυρίως γυναίκες, ενώ αρκετοί εξέφρασαν ενδιαφέρον για διαμονή σε χωριά της ενδοχώρας, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον κρητικό τρόπο ζωής και τη διατροφή, που αποτελεί επίσης σημαντική παράμετρο επιλογής του προορισμού.
Το παραδοσιακό κέρασμα που προσφέρθηκε τους έδωσε λίγη γεύση από Κρήτη, ενώ οι νέες προωθητικές αφίσες με εικόνες και χρώματα του νησιού τους έκαναν να ονειρεύονται τις επόμενες διακοπές τους στο νησί μας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές με εκπροσώπους ταξιδιωτικών εκπομπών δημοφιλών καναλιών της γαλλικής τηλεόρασης, καθώς επίσης travel bloggers, οι οποίοι επιθυμούν να προβάλλουν το νησί μας στο γαλλικό κοινό.Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, ενώ εποπτεία της συμμετοχής στην έκθεση είχε η Αν. Προϊσταμένου Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου κ. Βουγιουκαλάκη Ελένη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: «Σε μια αγορά όπως η Γαλλία, που πάντα κρατάει την 3η θέση στο τουριστικό μωσαϊκό της Κρήτης, που ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο επισκέπτες, που είναι η πρώτη Ελληνική επιλογή και εκτιμάει ιδιαίτερα την Ποικιλόμορφη – Διαφορετική Κρήτη, η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στη μεγαλύτερη έκθεση κοινού της. Οι Γάλλοι, κατέκλυσαν το περίπτερό μας, με την ίδια με μας άποψη, Κρήτη, Παντού!!».
Να σημειωθεί ότι και σύμφωνα με τις προκρατήσεις, τα νούμερα είναι ικανοποιητικά ενώ το στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν και φέτος οι φορείς αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό είναι να υπάρξει μία καλή αρχή και ένα αντίστοιχα δυνατό φινάλε της σαιζόν που παραδοσιακά ολοκληρώνεται τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, τον Νοέμβριο.
Β.ΜΠ
Φωτογραφία : pexels
-
16 Ιουνιου 2026, 09:30Τι βλέπει η Chevron στην Ελλάδα και «μαζεύει» οικόπεδα για έρευνες σε Κρήτη, Ιόνιο και Πελοπόννησο; -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
17 Ιουνιου 2026, 07:05Ο μοναδικός Έλληνας επιβάτης του MV Hondius με τα κρούσματα χανταϊού μιλά αποκλειστικά στο Newshub.gr για την περιπέτεια σε ένα ταξίδι ζωής -
15 Ιουνιου 2026, 21:08«Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»: Η αναφορά μετά τις προφυλακίσεις για το θάνατο του Δασκαλάκη -
15 Ιουνιου 2026, 20:27Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης: Η Κρήτη στα 8 νησιά που ξεχώρισαν -
16 Ιουνιου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία θα επιχειρήσει να επιβάλλει τη «γαλάζια πατρίδα» με στρατιωτικά μέσα και εμείς …πέρα βρέχει! (podcast)
