Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Τροφίμων, Κρίστοφ Χάνσεν συναντήθηκε ο Κ. Κεφαλογιάννης
αγαπημένα σου στη Google
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Τροφίμων, Κρίστοφ Χάνσεν.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χώρας μας και ειδικότερα της Κρήτης, με τον Ηρακλειώτη Βουλευτή να μεταφέρει στον Ευρωπαίο Επίτροπο αιτήματα και προτάσεις των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παραγωγών, στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργικής ανάπτυξης.
Μετά τη συνάντηση ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης έκανε την παρακάτω δήλωση : «Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας συζητήσαμε τις κρίσιμες παραμέτρους της νέας ΚΑΠ. Επίσης, του έθεσα το μεγάλο πρόβλημα των επιδοτήσεων. Συγκεκριμένα, του τόνισα ότι θα πρέπει να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες για την πληρωμή των δικαιούχων. Επεσήμανα ότι, το πρόβλημα είναι οξύτατο και ότι, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Χώρας είναι σε αδιέξοδο. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την επισιτιστική ασφάλεια αλλά και την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα.
Περεταίρω, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κρίσιμα ζητήματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του αγροτικοκτηνοτροφικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου για το Μέλλον της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητη η ανάπτυξη ενός οράματος για τη γεωργία και τα τρόφιμα. Για να διασφαλίσουμε ότι ο τομέας της γεωργίας και των τροφίμων μας είναι ανταγωνιστικός και βιώσιμος μακροπρόθεσμα. Εξασφαλίζοντας ότι η μελλοντική κοινή γεωργική πολιτική είναι κατάλληλη για το σκοπό της. Ότι προσφέρει στοχευμένη υποστήριξη στους αγρότες που τη χρειάζονται. Ότι παρέχει κίνητρα και προωθεί θετικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά αποτελέσματα. Κοινός στόχος είναι η ενίσχυση των επενδύσεων και της καινοτομίας για τον αγροδιατροφικό τομέα. Καθώς και η διασφάλιση ενός δίκαιου και επαρκούς εισοδήματος για τους αγρότες, με παράλληλη προστασία τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Συμφωνήσαμε ακόμη ότι, πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα η ανάπτυξη σ»
-
05 Ιουλιου 2026, 21:01Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κρήτης: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Μαρία Αντωνογιαννάκη -
05 Ιουλιου 2026, 07:50Αναστάτωση έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου- Λεωφορείο του ΚΤΕΛ τυλίχθηκε στις φλόγες (Βίντεο) -
04 Ιουλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Η κόντρα Ανδρουλάκη - Τσίπρα στην κεντροαριστερά, κάνει καλό μόνο στον Μητσοτάκη και την ΝΔ! (podcast) -
05 Ιουλιου 2026, 14:55Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ -
04 Ιουλιου 2026, 18:28Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: 112 για εκκένωση των περιοχών Αμπελάκια και Κηπούπολη -
05 Ιουλιου 2026, 08:11Θεσσαλονίκη: Καλύτερη η εικόνα μετά την ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο- Κάηκαν εργοστάσια και βιοτεχνίες (φωτο)
