Μιχάλης Φακουρέλης στο newshub.gr για το βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου: "Οι πράξεις αυτές θυμίζουν άλλες εποχές" (ΒΙΝΤΕΟ)
Οργή και αγανάκτηση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για το βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου του κόμματος στην καρδιά του Ηρακλείου.
Μιλώντας στο newshub.gr, ο Μιχάλης Φακουρέλης, Μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασε την αγανάκτησή του για αυτή την πράξη, μια πράξη που όπως τονίζει φέρνει μνήμες από άλλες εποχές.
"Τέτοιες πράξεις θυμίζουν το πιο ζοφερό παρελθόν. Άγνωστοι προέβησαν σε πράξεις βανδαλισμού με πρωτοφανή μανία. Το μήνυμα θα το λάβουν από το Δημοκρατικό λαό του Ηρακλείου στις ευρωεκλογές σε λίγες μέρες. Πάντως μας κάνει εντύπωση η έλλειψη της αστυνομίας, σε μια ώρα μάλιστα που θα έπρεπει να υπάρχει επίβλεψη", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φακουρέλης.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
"Μάρτυρες ενός περιστατικού που έρχεται από το πιο ζοφερό παρελθόν ζήσανε χθες το βράδυ περαστικοί και ξένοι επισκέπτες στο κέντρο της πόλης που δεν πιστεύαμε πως θα συνέβαινε στο Δημοκρατικό Ηράκλειο, εν έτει 2024.
Φασιστοειδή χωρίς λόγο και αιτία και εκμεταλευόμενοι την απουσία συντρόφων μας εκείνη την ώρα από το χώρο, βανδάλισαν το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, σπάζοντας με πρωτοφανή μανία ότι βρήκαν μέσα σε αυτό και πετώντας στον πεζόδρομο το εκλογικό υλικό που υπήρχε στις προθήκες.
Πιθανόν πιστεύουν τα δειλά ανθρωπάρια πως θα μας εκφοβίσουν και θα κάμψουν το φρόνημα μας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. Πλανώνται πλάνην οικτράν!
Την ηχηρή απάντηση θα την πάρουν και μάλιστα πολύ δυναμικά στις εκλογές απ’ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Ηρακλείου που δεν μπορούν να ανεχθούν τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.
Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και γίνεται ισχυρό και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί κάποιους!
Αυτό όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η στάση της Αστυνομίας. Δυο βδομάδες πριν τις εκλογές κι ενώ πέριξ της Πλατείας Δασκαλογιάννη βρίσκονται τα περισσότερα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων κανείς δεν σκέφτηκε πως χρειάζονται φύλαξη και προστασία, ανυπεράσπιστα να γίνονται βορά στις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές του οποιουδήποτε.
Μετά βέβαια το βανδαλισμό έσπευσαν να στείλουν αυτοκίνητα και περιπολικά, όπως συμβαίνει συνήθως, κατόπιν εορτής! Δεν είναι παράλογο να υπάρχει μια αστυνομική παρουσία σε έναν πεζόδρομο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και που αυτή την περίοδο κινείται η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών κομμάτων.
Εξάλλου προστατεύοντας τα εκλογικά περίπτερα, προστατεύουν και το σταυρό της πόλης, σε μια περίοδο με πολλούς ξένους αλλά και ντόπιους επισκέπτες. Παράλογο είναι ;
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
