Ο Δήμος Ηρακλείου γνώριζε για το επικίνδυνο πεύκο και δεν έκανε τίποτα-Απόδοση ευθυνών ζητούν οι πολίτες
αγαπημένα σου στη Google
Στο Δήμο Ηρακλείου γνώριζαν για την επικινδυνότητα του πεύκου που έπεσε και καταπλάκωσε τον άτυχο Παναγιώτη Μητρέλο όμως δεν έκαναν τίποτα.
Το ότι έγερνε προς την πλευρά του δρόμου όπου κινούνται οχήματα και πεζοί ήταν εμφανές και μάλιστα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει από τον περασμένο Μάιο τις δημοτικές υπηρεσίες γι αυτό και άλλα δέντρα στην πόλη που έκρινε την κλίση τους ως επικίνδυνη.
Μάλιστα είχε διενεργήσει και αυτοψία με τουριστικό λεωφορείο και όλους τους αρμόδιους παράγοντες παρόντες για να δουν ότι υπάρχουν δέντρα εντός του Ηρακλείου και ειδικά σε κεντρικά σημεία που εγκυμονούν κινδύνους.
Ο Δήμος Ηρακλείου ωστόσο κι αμέσως μετά την τραγωδία με τον 51χρονο άνδρα έσπευσε να μιλήσει για όλες τις δέουσες ενέργειες που είχαν γίνει αναφορικά με το φονικό πεύκο αποποιούμενος των όποιων ευθυνών του, με γενικόλογες αναφορές και περιοριζόμενος σε συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.
Χθες πάντως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος που έκοψε το νήμα της ζωής από τον 51χρονο πατέρα τριών παιδιών, ενώ το θέμα διερευνά και η Αστυνομία.
Μάλιστα σε απολογία κάλεσε η ΕΛΑΣ χθες τον προϊστάμενο πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ προχώρησε και στη σύλληψη του.
Με εισαγγελική εντολή λίγο αργότερα ο προϊστάμενος πρασίνου δεν κρίθηκε προφυλακιστέος και αφέθηκε ελεύθερος.
Η οικογένεια του θύματος έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως θα αναζητήσει ευθύνες γι αυτό που συνέβη και της στέρησε τον πατέρα και σύζυγο ενώ σε αναβρασμό βρίσκεται και η ίδια η ηρακλειώτικη κοινωνία.
Με κάθε πρόσφορο μέσο οι πολίτες δηλώνουν πως για το τραγικό περιστατικό πρέπει να αποδοθούν ευθύνες περιγράφοντας μάλιστα με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη όχι μόνο στο χώρο του πρασίνου, αλλά και στους δρόμους, σε κοινόχρηστους χώρους κ.α
-
24 Οκτωβριου 2026, 07:06Ακατάλληλες συνθήκες σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου - Τι επισημαίνει η Άννα Στουμπίδη στο newshub.gr -
25 Οκτωβριου 2026, 07:51Βρετανία: Αποθέματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης υπό τον φόβο κρίσεων -
25 Οκτωβριου 2026, 17:50Ηράκλειο: Μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ τις ώρες αιχμής (Φωτο) -
24 Οκτωβριου 2026, 16:00Χανιώτης διαιτητής στους «μυημένους» στο κύκλωμα με τα στημένα ματς που συνταράσσει το ελληνικό μπάσκετ -
24 Οκτωβριου 2026, 07:15Στάθης Λιακόπουλος: Η μικρομεσαία επιχείρηση, ο μεγάλος αδικημένος του Ταμείου Ανάκαμψης (podcast) -
24 Οκτωβριου 2026, 07:00Παρέμβαση για τις ελλείψεις στο Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου – Στο επίκεντρο οι συνθήκες διαβίωσης 77 περιθαλπόμενων
