Ο Γιάννης Ανδριώτης στο newshub.gr: Ενας γιατρός με πάθος για τα Κοινά και το συνάνθρωπο

Είναι γεγονός πως όταν έχεις την ικανότητα να αναγνωρίσεις έναν θησαυρό κι όχι κάτι που απλώς γυαλίζει, προσπαθείς να μετριάσεις τον ενθουσιασμό σου και να επικεντρωθείς στο πώς να λάβεις οτιδήποτε θετικό, που θα μετατραπεί ως εφόδιο στην πορεία σου στην ζωή! Ισχύει για τα πάντα και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους, στους οποίους δυστυχώς σήμερα ανακαλύπτεις όλο και λιγότερους με το πνευματικό βάρος και εκτόπισμα, που θα σε κάνει να θέλεις να μιμηθείς, να αντιγράψεις, να εκπαιδευτείς, ώστε να γίνεις εσύ ο ίδιος καλύτερος!
Στην ζωή μου δυστυχώς έχω γνωρίσει ελάχιστους, με το πνεύμα, τις γνώσεις, τους καλούς τρόπους και τη θέληση για δημιουργία ενός καλύτερου αύριο, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για όσους θέλουν να γίνουν μέρος ενός καλύτερου και φωτεινότερου αύριο!
Ο λόγος για τον γιατρό, πρώην υποψήφιο Δήμαρχο με την παράταξη «Νέα Πορεία» κύριο Γιάννη Ανδριώτη, που με τιμή τον αναφέρω επίσης και ως κύρια επιρροή και δάσκαλό μου στην νέα μου εκπαιδευτική πορεία ως νοσηλευτής!
Ο λόγος σε εκείνον!
- Κύριε Ανδριώτη η τιμή είναι μεγάλη και μιας και δεν πιστεύω τόσο στην τύχη, θα πω ότι ήταν μια προσωπική ευλογία η γνωριμία μας. Χρέος μου η προώθηση εσάς του ιδίου, αλλά και των απόψεων σας στο κοινό του Newshub.gr! Σαφώς μιας και η ιδιότητα σας είναι εκείνης του γιατρού, δε μπορώ παρά να μην ξεκινήσω από μια ερώτηση που μας αφορά όλους και φυσικά εμπίπτει στις γνώσεις σας. Πως βλέπετε με τα «δικά σας μάτια» το θέμα της πανδημίας και πως πρέπει να τον αντιμετωπίσει ο μέσος πολίτης του Αγίου Νικολάου;
- Εδώ και οκτώ μήνες περίπου, αντιμετωπίζουμε αυτόν το ιό ο οποίος είναι άγνωστος σε εμάς, ο οποίος προήλθε από την Κίνα και ο τρόπος αντιμετώπισης του αντιμετωπίστηκε από τους επιστήμονες τμηματικά και με την πάροδο του χρόνου. Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης του, είναι η ελάττωση του ιικού φορτίου το οποίο κυκλοφορεί και αυτό ελαττώνεται με το να σταματήσεις την αλυσίδα μετάδοσης. Η αλυσίδα μετάδοσης λοιπόν ήταν η συχνή επαφή των ανθρώπων, γι’ αυτό όλα τα μέτρα τα οποία επάρθησαν στόχευαν σε αυτό. Αυτό έγινε πρώτον για να μπορέσει το κάθε κράτος να ελαττώσει τον αριθμό των ασθενών του και ταυτόχρονα να προστατέψει το εθνικό σύστημα υγείας, διότι όπως καταλαβαίνεις αν απ’ όλους τους ασθενείς οι οποίοι είχαν πρόβλημα με τον Covid-19 έμπαιναν όλοι σε μία μονάδα, αντιλαμβάνεσαι πως το σύστημα υγείας θα είχε καταρρεύσει.
Αυτό είναι το πρώτο σκέλος. Το δεύτερο σκέλος ήταν να μπορέσει η ιατρική κοινότητα να βρει το εμβόλιο το οποίο θα πολεμήσει αυτόν τον ιό, αυτό που έγινε σήμερα. Επομένως ο μέσος πολίτης θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών και οι οδηγίες των ειδικών είναι το να φοράμε τη μάσκα και να μην υπάρχει συνωστισμός, μέχρι την στιγμή που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο. Βλέποντας μετά και κάνοντας όσον αφορά το ίδιο το εμβόλιο και ίσως ορισμένα «παρελκόμενα» του.
- Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, θεωρείτε σωστά και επαρκή τα μέτρα που λήφθηκαν σε τοπικό επίπεδο;
- Κοίταξε, ο δήμος Αγίου Νικολάου δεν μπορούσε να λάβει μέτρα και δεν θα έπρεπε να λάβει στην προκειμένη περίπτωση. Εκείνο όμως που έκανε ο Δήμος σε τοπικό επίπεδο, ήταν να αγοράσει ορισμένα rapid test και να τα χρησιμοποιήσει τους στους φοιτητές οι οποίοι έρχονται από την βόρεια Ελλάδα.
- Ένα σχόλιο για το επερχόμενο εμβόλιο. Αρκετός κόσμος κρατάει μια αρνητική στάση στον επικείμενο εμβολιασμό. Θεωρείτε αβάσιμες τις ανησυχίες του κόσμου ή θα πρέπει να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα που θα έχει πρώτα σε ασθενείς και έπειτα να πράξουμε ανάλογα;
- Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να υπήρχε, συνομοσιολόγοι πάντα θα υπάρχουν, να σου θυμίσω ότι υπάρχει από πάρα πολύ παλιά, το κίνημα του αντί-εμβολιασμού για οποιοδήποτε εμβόλιο! Εμβόλια μάλιστα που χρησιμοποιούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες! Το εμβόλιο της φυματίωσης, το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας… Παρόλ’ αυτά υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κι όχι μόνο επειδή κάποιος πιθανώς να έχει τις επιφυλάξεις του γιατί πρόκειται για ένα νέο εμβόλιο, αλλά αυτό οφείλεται στην συνομοσιολογία η οποία υπάρχει, ότι θα μας βάλουν τσιπάκι, ότι θα μας ελέγχουν κτλ. Επομένως δεν έχει να κάνει με το αυτό καθ’ αυτό το εμβόλιο, αλλά με την λογική του ότι εγώ δεν εμβολιάζομαι, είτε έχουν χρησιμοποιηθεί, είτε δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.
Αρχικά τουλάχιστον πρέπει να εμβολιαστούμε, όσοι όμως πρέπει να εμβολιαστούμε, μιας και όντως υπάρχουν αντενδείξεις, για παράδειγμα ότι ένας που έχει σοβαρή αλλεργία δεν πρέπει να το κάνει. Όμως το εμβόλιο πρέπει να γίνει!
- Εμείς εδώ στον Άγιο Νικόλαο θα το κάνουμε σύντομα; Θα προηγηθούν κάποιες ομάδες πρώτα όπως ιατρικό προσωπικό και ευπαθείς ομάδες;
- Το εμβόλιο αρχίζει να διατίθεται στις 4 του Ιανουαρίου εδώ στον Άγιο Νικόλαο, μετά από 21 μέρες είναι η δεύτερη δόση, πρώτα ναι, θα πραγματοποιηθεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς επίσης και στις κλειστές δομές υγείας και ύστερα θα επεκταθεί και σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα και στην Νεάπολη και στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου!
- Προσωπικά θεωρώ τον Άγιο Νικόλαο μια δυναμική επαρχιακή πόλη, που όμως δεν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες της όσο θα έπρεπε. Παρόλ’ αυτά σε επίπεδο υγείας θεωρώ πως το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έχει κάνει αρκετά άλματα! Όμως μιας και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, τι θα θέλατε να αλλάξει, να προστεθεί ή και να διορθωθεί κατά την γνώμη σας;
- Μιχάλη η ερώτηση αυτή έχει απαντήσεις που θα μπορούμε να τις συζητάμε μέρες και είναι μία ερώτηση η οποία μπαίνει πάντα στα προγράμματα που ακολουθούν τα κόμματα. Κατά την γνώμη μου όλ’ αυτά είναι λάθος. Ότι έχουν ακολουθηθεί κι έχουν γραφτεί είναι λάθος… Ας πάρουμε όμως τώρα το νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. Σαφώς και έχουν γίνει άλματα ειδικά τώρα με την καινούρια διοίκηση, μιας και ο καινούριος διοικητής προέρχεται από τα σπλάχνα του νοσοκομείου μιας και έχει υπάρξει γιατρός εδώ, οπότε γνωρίζει τι πρέπει να γίνει και που πρέπει να βαδίσει! Από την άλλη όμως, υπάρχει ένα γενικό πλάνο όπου εμένα δε μου αρέσει. Τι θέλω να πω. Το Ε.Σ.Υ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) εδώ και χρόνια έχει πεθάνει, θα πρέπει λοιπόν να το αναγεννήσουμε και να το αναζωογονήσουμε, όχι έτσι όπως το ξέρουμε, μα τελείως διαφορετικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα πρέπει να μπει σε διαφορετικές «ράγες», σε διαφορετική βάση, ώστε να δουλεύει με κριτήρια ιδιωτικού διακαίου, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε «καπιταλιστές» και χωρίς να σημαίνει ότι η γιαγιά από τον Κρούστα, ή ο παππούς από την Κριτσά, θα έρθει και θα βάλει τον οβολό του στο νοσοκομείο. Ιδιωτικού δικαίου τι σημαίνει; Σημαίνει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τις φυσικές πηγές καθώς επίσης και τον ιατρικό πλούτο που έχει η Ελλάδα, προς όφελος του ίδιου του πολίτη, κερδίζοντας χρήματα όμως! Και πως γίνεται αυτό; Με το να υπάρξουν εξειδικεύσεις πάνω σε όλες τις ειδικότητες και θα πρέπει να προσελκύσουμε τον ξένο τουρίστα, ο οποίος ναι μεν θέλει να κάνει τις διακοπές του, αλλά και να καλύψει τις ιατρικές του ανάγκες να μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και στον τόπο μας. Παράδειγμα και μάλιστα σοβαρό ώστε να γίνω περισσότερο κατανοητός;
Ο νομός Λασιθίου μέχρι πρότινος, δεν είχε κέντρο αιμοκάθαρσης. Αυτό λοιπόν που φώναζα και ως υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά και ως απλός πολίτης, είναι ότι το ίδιο το νοσοκομείο, να αναπτύξει δομές τέτοιες, ώστε να προσελκύσει τον ξένο, ο οποίος δεν μπορεί να έρθει στον Άγιο Νικόλαο λόγω του σοβαρού του προβλήματος υγείας και να του προσφέρουμε την δυνατότητα να κάνει την αιμοκάθαρση!
Αυτό λοιπόν μέχρι τώρα δεν είχε γίνει. Δεν είχε γίνει και τι σημαίνει αυτό; Σήμαινε και σημαίνει ότι οι πιθανοί επισκέπτες του τόπου μας, δεν μπορούσε να επισκεφτεί και να μείνει στον Άγιο Νικόλαο. Οπότε θα πρέπει όλα αυτά να τα αναπτύξουμε, είναι πάρα πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν και το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι πως ότι χρήματα κερδίζει το νοσοκομείο θα πρέπει να παραμένουν στο ίδιο και να τοποθετούνται σε αυτό, να μπορεί δηλαδή το νοσοκομείο να κάνει πράγματα δίχως να ζητά την επιχορήγηση του κράτους, χωρίς να είναι ο ζήτουλας και να μπορεί να διαχειρίζεται τα χρήματα του επενδύοντας τα στο ίδιο το νοσοκομείο.
- Κάτι ανάλογο το οποίο συμβαίνει και με τα οικονομικά του Δήμου και την διαχείριση τους…
- Αυτό είναι λάθος Μιχάλη. Ότι νομικό πλαίσιο διέπει τον Δήμο Αγίου Νικολάου, το ίδιο νομικό πλαίσιο διέπει το Δήμο Τρικάλων, το ίδιο νομικό πλαίσιο διέπει και άλλους δήμους που έχουν προοδεύσει. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν λειτουργεί έτσι… Δεν υπάρχει όραμα σε αυτή τη πόλη. Το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι να βάλουμε λίγο άσφαλτο σ’ ένα δρόμο, να επισκευάσουμε ότι θέλουμε με τα δικά μας τα δεδομένα και να μην πάρουμε τη γνώμη των ειδικών, με αποτέλεσμα αυτός ο τόπος, ο οποίος είναι ένας πανέμορφος τόπος, να πηγαίνει έτσι όπως πηγαίνει…
«Ψάξτε» λοιπόν να βρείτε και αναφέρομαι στον Δήμαρχο, να δείτε πως και με πιο τρόπο έχουν προοδεύσει οι άλλοι δήμοι! Δεν είναι κακό να ζητάμε την γνώμη τους. Βλέπεις κάποιον ο ποίος προοδεύει, θα τον πλησιάσεις λοιπόν και θα του πεις: «πως το έκανες; Να το κάνω κι εγώ!»
Εμείς σαν δημοτική παράταξη, είχαμε κάνει πάρα πολλές καινοτόμες προσπάθειες να τα λύσουμε όλ’ αυτά. Μάλιστα μία από αυτές τις προτάσεις ήταν η δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από τα σκουπίδια!!! Αυτό το ποίο κάνει η Σουηδία αυτή τη στιγμή! Η Σουηδία έχει μαζέψει όλα τα σκουπίδια της Σκανδιναβίας, αγοράζει σκουπίδια από την Αγγλία και παράγει ρεύμα προς χάρης των πολιτών της!
Γιατί θα πρέπει εγώ να πληρώνω ρεύμα για το δημόσιο φωτισμό ενώ θα μπορούσα να το παράγω εγώ ο ίδιος; Τι άλλο είχαμε προτείνει; Είχαμε πει να δημιουργήσουμε από τα λύματα, νερό, το οποίο θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς άρδευση, όπως το έχει κάνει το Ηράκλειο! Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αφαλατώσεις σε περίπτωση έλλειψης νερού;
Η παράταξη μας η “Νέα Πορεία”, πιστεύουμε έτσι θα δώσουμε ένα καινούριο όραμα στην πόλη, πράγμα το οποίο δε γίνεται αυτή τη στιγμή!
- Γνωρίζω πως ως υπεύθυνος του καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου, έχετε κάνει αρκετά βήματα ως προς την τελειοποίηση του τμήματος αυτού! Μιας όμως και μία από της κύριες αιτίες θνησιμότητας στην Ελλάδα, είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, θεωρώ πως η παρακάτω ερώτηση αφορά τους περισσότερους από εμάς! Υπάρχουν άμεσοι και συνεχείς εκσυγχρονισμοί στον τομέα αυτό στο νοσοκομείο μας; Μπορούν οι δημότες αυτής της πόλης αλλά και των χωριών να θεωρήσουν πως το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στέκεται πρότυπο και δίπλα στον πολίτη στις δύσκολες ώρες και πως δε θα πρέπει ν’ αλλάξει νομό ώστε να του δοθεί πίσω η υγεία του;!
- Υπάρχουν δύο σκέλη στην ερώτηση σου κι έτσι θα δώσω δύο απαντήσεις. Μέχρι στιγμής με της υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις, πάμε πάρα πολύ καλά. Μιλώντας πάντα για την δική μου ειδικότητα, αν και νομίζω ότι αντανακλά και τις υπόλοιπες ειδικότητες, θεωρείται και είναι το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο και όσον αφορά την δευτεροβάθμια ιατρική η οποία εφαρμόζεται πάμε πάρα πολύ καλά. Τα περιστατικά που πηγαίνουν στο Ηράκλειο, πηγαίνουν μόνο για την τριτοβάθμια αντιμετώπιση και ποια είναι αυτή από την δική μου τη πλευρά; Είναι η τοποθέτηση ενός μόνιμου βηματοδότη το οποίο όχι πως δεν γνωρίζουμε να το κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε εδώ, επίσης η στεφανιογραφία και κάποια κατάλυση υπερκοιλιακών αρρυθμιών. Μόνο αυτά γίνονται στο Ηράκλειο που δεν μπορούμε να τα κάνουμε εμείς εδώ. Όλα τα υπόλοιπα, εδώ γίνονται και αυτό αντανακλά και στις άλλες ειδικότητες, δεν αντανακλά μόνο στη δική μας. Θεωρώ λοιπόν πως το νοσοκομείο μας μπορεί να σταθεί στο ιατρικό στερέωμα, έχει τις γνώσεις, έχει το ιατρικό προσωπικό για να μπορέσει να τις εφαρμόσει!
Από την άλλη και μιας και μου είπες πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και δε θα διαφωνήσω, γι’ αυτό και πρέπει να δούμε πως θα επεκτείνουμε αυτές τις δράσεις, ώστε να φέρουμε κι άλλα πράγματα. Εδώ όμως θα πρέπει να θέσω ένα μεγάλο θέμα που δεν είναι άλλο από ένα καινούριο νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο! Το κτηριακό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν μας αφήνει να αναβαθμίσουμε το υπάρχον νοσοκομείο. Φυσικά, τότε που δημιουργήθηκε αυτό το νοσοκομείο ήταν μία πόλη η οποία ήταν πολύ πιο μικρή, δεν υπήρχε αυτή η ανάπτυξη που δημιουργήθηκε σήμερα, που σημαίνει ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε ένα λάθος σημείο αυτή τη στιγμή! Όταν δημιουργήθηκε ήταν μια χαρά η τοποθεσία, οπότε θα πρέπει να βρούμε ένα διαφορετικό χώρο, ώστε να φτιάξουμε ένα καινούριο νοσοκομείο και να το προσαρμόσουμε σε αυτά τα οποία πρέπει και θέλουμε να κάνουμε. Εν κατακλείδι. Το νοσοκομείο ναι είναι πρότυπο για το νομό Λασιθίου και ειδικά εγώ που είμαι υπεύθυνος του καρδιολογικού τμήματος να αναβαθμίσουμε ακόμα τις υπηρεσίες και ήδη έχουμε κάνει δύο σημαντικά ιατρεία, το ιατρείο της υπέρτασης και το ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας και θα ήθελα να ξεκινήσω να καταστήσω το νοσοκομείο φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή, ως το σημείο αναφοράς του νοτίου Αιγαίου!
- Σε προηγούμενη ερώτηση σας ανέφερα, ότι ο περισσότερος κόσμος δεν θα ήθελε να εμβολιαστεί κι αυτό γιατί θεωρεί πως η πολιτική που έχει ασκηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και οι πολιτικοί που την εκπροσωπούν, δεν εμπνέουν στην πλειοψηφία των πολιτών την εμπιστοσύνη, ώστε να ακολουθήσουν τυφλά τις όποιες οδηγίες τους. Μιας και γνωρίζω πως έχετε στο παρελθόν ασχοληθεί και με την πολιτική, θα ήμουν ευγνώμον αν μας δίνατε την τοποθέτηση σας στο θέμα αυτό!
- Μιχάλη σου είπα πως οι συνομοσιολόγοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, όμως γιατί απ’ όλους αυτούς κανείς δεν έχει αναρωτηθεί γιατί δεν γίναμε Αγγλία, Αμερική, Ιταλία; Δεν έχει αναρωτηθεί κανείς από αυτούς που κατηγορούν την κυβέρνηση και δεν εξυμνώ την Νέα Δημοκρατία, αλλά ξέρεις πια είναι η πιο έξυπνη κίνηση που έκανε αυτή η κυβέρνηση; Το ότι άφησε τους ειδικούς την περίοδο της κρίσης, να κάνουν κουμάντο και όχι οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί αποτραβήχτηκαν και άφησαν τον καθηγητή τον κ. Τσιόδρα να διευθύνει το όλο κίνημα του εμβολιασμού και τις όλης κατάστασης. Αν δεν το έκανε, θα ήμασταν χειρότερα από τις χώρες που προανέφερα. Θυμάστε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τράμπ φώναζε ανίκανο τον Φάουτσι, έναν παγκοσμίου φήμης λοιμοξιολόγο! Κι επειδή δεν τον άφησε (ο Τράμπ) να πράξει τα δέοντα, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε τόσους νεκρούς στην Αμερική.
Ευτυχώς στην Ελλάδα το κατάλαβαν, γι’ αυτό αν θυμάστε καλά το πρώτο τρίμηνο η Ελλάδα πήγαινε καταπληκτικά, όσον αφορά τα κρούσματα! Ίσως να έχουν γίνει λάθη δεν αμφιβάλω, αλλά όταν είσαι κυβερνήτης σκέφτεσαι πολλά πράγματα, όπως πως θα ελαφρώσω από την οικονομική δυσχέρεια τόσους ανθρώπους. Είμαστε ένα κράτος που δεν έχει οικονομικές ανέσεις και δεν μπορείς να δώσεις έτσι απλά χρήματα, δεν είμαστε Γερμανία που για παράδειγμα έχει μεγάλη οικονομία… Ευτυχώς θεωρώ πως τα πήγαν πάρα πολύ καλά και το ότι έχουμε τόσους λίγους θανάτους, οφείλεται στο ότι οι πολιτική αποτραβήχτηκαν και άφησαν τα ηνία στους γιατρούς.
- Και μιας και μιλήσαμε λίγο για πολιτική, υπάρχουν ή θα υπάρξουν σχέδια από τον κ. Ανδριώτη στο μέλλον στην πολιτική του ζωή σε τοπικό χαρακτήρα μιλώντας;
- Θα σου πω ότι ποτέ μη λες ποτέ και στην ζωή και στην πολιτική! Εγώ δεν είμαι πολιτικός, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που εξασκεί την πολιτική επιστήμη και όλο αυτό που έγινε σε τοπικό επίπεδο, έγινε, γιατί έβλεπα ότι τίποτα δεν πάει καλά και πως θα μπορούσε να πάει καλύτερα, εάν μπορούσα να εφαρμόσω τις ιδέες τις οποίες είχα! Δυστυχώς, δεν ακούστηκαν οι δικές μας οι προτάσεις, ίσως γιατί ο κόσμος δεν είναι ώριμος, ίσως γιατί εμείς δε τα θέσαμε καλά, ίσως γιατί εγώ ως επικεφαλής να δώσω αυτά τα οποία θέλει να ακούσει ο άλλος, δε μπορώ να υποσχεθώ πράγματα τα οποία δε γίνονται, ούτε μπορώ να κοροϊδέψω! Και είναι και ανούσιο για παράδειγμα, να υποσχεθώ ότι θα δώσω στους εστιάτορες δύο μέτρα ακόμη για να βάλουν δύο ακόμα καρέκλες… δεν είναι λόγος αυτός για να επικεντρωθώ σε μία προεκλογική συζήτηση.
Σε πανελλαδικό επίπεδο όμως θα με ενδιέφερε, όμως όχι τόσο στο τοπικό!
- Ζω σε μία πόλη που θα μπορούσε να είναι η πιο όμορφη και η πιο σημαντική όχι μόνο πάνω στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα! Γιατί θεωρείτε ότι δεν έχουν γίνει κινήσεις ώστε να γίνει ο Άγιος Νικόλαος (μιας και αναφερόμαστε σε έναν ήδη σπουδαίο τουριστικό προορισμό!), ένα εξαιρετικό τουριστικό θέρετρο και ένα κόσμημα της Μεσογείου; Ποια τα σφάλματα και ποιες οι παραλήψεις; Γιατί τέτοια αδράνεια από πλευράς Δήμου; Μήπως φέρει ευθύνη και ο πολίτης;
- Είναι και τα δύο. Πάντα λέμε ότι ο πολίτης έχει την κυβέρνηση και την εξουσία που του αξίζει! Βέβαια και το σύστημα εκλογής δημάρχων στην Ελλάδα είναι λάθος! Για να πω ότι αξιοκρατικά εκλέγεται ένας δήμαρχος ή ένας δημοτικός σύμβουλος, κυρίως όμως ο δήμαρχος, θα έπρεπε να εκλέγεται επειδή είναι αρεστός κι όχι επειδή έχει κάνει ένα πολύ καλό “Deal” με διάφορους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ψήφους..!
Αυτό γίνεται σήμερα! Αν λοιπόν εγώ ήθελα ως κυβέρνηση να είχα τον καλύτερο δήμαρχο ο οποίος αντανακλά στα πιστεύω του λαού, θα έκανα μια απλή κίνηση. Διαφορετικό ψηφοδέλτιο υποψηφίων δημάρχων, διαφορετικό ψηφοδέλτιο υποψηφίων συμβούλων! Έτσι, θα ψηφίζει ο κόσμος υποψήφιους δήμαρχους και υποψήφιους συμβούλους ξεχωριστά κι εκεί θα δούμε «πόσα απίδια βάζει ο σάκος»!
Εσύ πιστεύεις με όλα εκείνα που έχεις δει κι έχει ακούσει, ότι θα υπήρχε αντιστοιχία των θέλω του ενός συστήματος με τα θέλω του άλλου συστήματος; Σαφώς κι όχι! Σίγουρα θα υπήρχε αναντιστοιχία. Δηλαδή εγώ μπορεί να μην θέλω τον Ανδριώτη, αλλά επειδή το ψηφοδέλτιο περιέχει και τον Κανακουσάκη έχει χίλιους ψήφους, θα ψηφίσω αναγκαστικά και τον Ανδριώτη. Δεν είναι λογική αυτή όμως και δεν είναι Δημοκρατικό σύστημα αυτό! Ψηφίζω αυτόν τον οποίο θέλω για Δήμαρχο και αυτόν τον οποίο θέλω για δημοτικό σύμβουλο, για να μου προωθεί τις ιδέες μου! Επομένως το αν ο Άγιος Νικόλαος είναι έτσι όπως είναι, η ερώτηση θα πρέπει να απευθυνθεί στους ανθρώπους που είχαν την τύχη του τόπου μας στα χέρια τους ολ’ αυτά τα χρόνια, θα έρθει ο πολίτης ο ξένος να του πάρουμε εμείς τα χρήματα του προσφέροντας του ακαθαρσίες στους δρόμους; Προσφέροντάς του ένα περιβάλλον το οποίο δεν είναι ιδανικό για να περπατήσει; Προσφέροντάς του κακό φωτισμό; Πες μου κάτι στο οποίο υπερτερούμε και κακώς δεν έρχονται οι πολίτες! Το μόνο το οποίο έχουμε, είναι τα καλά τα ξενοδοχεία, αλλά δε φτάνει όμως αυτό!
Δε μπορείς να βάλεις έναν άνθρωπο και μία οικογένεια μέσα σε ένα ξενοδοχείο! Θέλει και να βγει έξω να δει, να πάει ν’ ακούσει, να δει που ήρθε, σε ποιον τόπο, ποιος είναι ο πολιτισμός αυτού του τόπου! Και δεν έχουμε κάνει τίποτα!!
- Με βάση τα δεδομένα η επόμενη μέρα μετά το πέρας της καραντίνας θα βρει πολλούς επιχειρηματίες αλλά και απλό κόσμο, σε πολύ δυσχερή κατάσταση… Πως θα μπορούσε κατά την γνώμη σας να βοηθήσει ο Δήμος και πως θα είναι αυτό το αύριο, όταν έρθει με το καλό, με τη δική σας ματιά;
- Ο δήμος έχει κάνει ορισμένα πράγματα, εκείνα που του επιτρέπουν από την νομοθεσία. Γιατί μην νομίζεις ότι μπορεί να κάνει ο δήμος και πολλά. Έχουμε πει σαν δημοτικό συμβούλιο ότι θα βοηθήσουμε όλους εκείνους που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, με την ελάττωση των δημοτικών τελών, ουτοσώστε να πληρώνουν ελάχιστο φόρο αυτήν την περίοδο ή καθόλου όταν είναι κλειστά και ένα ελάχιστο ποσό όταν ανοίξουν! Κι έτσι νομίζω ότι θα πάμε λίγο παραπέρα. Βέβαια, η άποψη πως όλα τα χρέη που έχουμε στο δήμο μεταφέρονται, είναι ένα έντοκο δάνειο, το οποίο δίνει ο δήμος προς τον πολίτη. Αυτά τα χρήματα δε θα καταργηθούν, δε θα σβηστούν, απλώς για παράδειγμα το ρεύμα που ήταν να πληρώσω τώρα, θα το πληρώσω μετά από τρεις τέσσερις μήνες. Όμως μετά από αυτόν τον καιρό εγώ δε θα’ χω τίποτα!
- Τι σας λείπει από τον τόπο μας στην καθημερινή σας ζωή; Τι θα μπορούσε να υπάρχει και να υπάρξει και είναι παράληψη κατά την γνώμη σας;
- Εμένα δε μου λείπει τίποτα. Λείπει όμως σε άλλες ομάδες πληθυσμού. Όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία δε μπορούν να πάνε να χαρούν ολ’ αυτά που μπορούμε εμείς, παρόλο που κι αυτοί είναι ενεργοί πολίτες και πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο δήμο με το βαλάντιο τους, δε μπορούν να χαρούν αυτά που χαίρομαι εγώ που πληρώνω τα ίδια χρήματα. Επομένως, τι θα μπορούσε να γίνει; Ασφαλέστερη και καλύτερη πρόσβαση αυτών των ανθρώπων σε όλη τη πόλη! Παράλειψη είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές, παράλειψη είναι ότι δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, ώστε να μπορέσει η μητέρα να πάει μια βόλτα με το καρότσι και να μην χρειάζεται να κατεβαίνει στο δρόμο και να κινδυνεύει να την χτυπήσει ένα αυτοκίνητο! Όλα αυτά είναι παράλειψη!
- Αν σας ζητούσα να βαθμολογήσετε από το ένα ως το δέκα τον ρυθμό ανάπτυξης του τομέα της υγείας στην Ελλάδα, τι αριθμό θα βάζατε;
- Θα έβαζα πάρα πολύ μεγάλο!! Θα έβαζα 8 με 9!! Ο ρυθμός της ιατρικής ανάπτυξης είναι πάρα πολύ μεγάλος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως!! Να σκεφτείς ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, έγινε μέσα σ’ ένα χρόνο! Πρωτάκουστο! Πρωτόγνωρο!
- Αν δεν ήσασταν γιατρός, τι θα θέλατε να ήσασταν;
- Πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας!! (σ.σ. Ξύνεις πληγές γιατρέ μου!)
- Γνωρίζω πως είστε λάτρης των βιβλίων! Πείτε μας ένα βιβλίο που διαβάσατε τελευταία και σας άρεσε και τι είδους βιβλία διαβάζετε συνήθως;
- Τα βιβλία τα οποία διαβάζω συνήθως εκτός από την ιατρική, είναι αστυνομικά θρίλερ! Το βιβλίο το οποίο δεν έχω διαβάσει αλλά θα διαβάσω σύντομα και που σίγουρα θα μου αρέσει, είναι το βιβλίο που μου έδωσες! (σ.σ. «Η Σιωπηλή Ασθενής» Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ)
- Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που σπουδάζουν ιατρική;
- Υπομονή, όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους! Υπομονή! Υπομονή! Υπομονή!
- Θα ήθελα να σας ρωτήσω άπειρα πράγματα, αλλά δεσμεύομαι πως αυτό θα γίνει σε επόμενη χρονική στιγμή! «Κλείστε» αυτή την συνέντευξη, όπως εσείς νομίζετε!
- Αρχικά να σε ευχαριστήσω που ήρθες εδώ, να σε ευχαριστήσω επίσης γιατί άκουσες τις ιδέες μου και θα τις γράψεις κι όλας στο Newshub.gr και να σταματήσουμε την συνομοσιολογία πως όλα είναι ένας μύθος όσον αφορά τα εμβόλια, δεν είναι μύθος αλλά μια πραγματικότητα η οποία είναι πάρα πολύ σκληρή. Ευτυχώς εμείς στην Κρήτη δεν έχουμε αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει στην βόρεια Ελλάδα, όπου πραγματικά εκεί γίνεται ένας πόλεμος, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ιατρών και όλα θα πάνε καλά! Και είμαι σίγουρος, ότι το αύριο που ξημερώνει θα είναι πολύ καλύτερο!
-
19 Ιανουαριου 2021, 17:58Μέσα στην εβδομάδα η καταβολή - τουλάχιστον - 1000 ευρώ για χιλιάδες αγρότες - Κλείνει η πλατφόρμα
-
20 Ιανουαριου 2021, 14:31Αγρότες: Από την ερχόμενη εβδομάδα τελικά η καταβολή - τουλάχιστον - 1000 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους
-
19 Ιανουαριου 2021, 15:22Αγρότες: Λήγει σήμερα η προθεσμία για αιτήσεις χρηματοδότησης από το πακέτο του 1 δισ. ευρω
-
20 Ιανουαριου 2021, 19:29Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Μια ακόμη ευκαιρία για 1000 ευρώ - τουλάχιστον - για τους αγρότες
-
20 Ιανουαριου 2021, 07:13Απάτη σε αγρότες: Το κόλπο με το λάδι και την «μαϊμού» κατάθεση μέσω τραπεζης
-
19 Ιανουαριου 2021, 09:26Ηράκλειο: Κλειστός δρόμος λόγω κατολίσθησης