Τα κρητικά κρασιά συναντούν το κοινό στη Λότζια στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2026
αγαπημένα σου στη Google
Το Wines of Crete διοργανώνει το Cretan Wine Gallery, μια ξεχωριστή οινική συνάντηση αφιερωμένη στον πλούτο και την πολυμορφία του κρητικού αμπελώνα, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2026, στη Λότζια Ηρακλείου, από τις 18:00 έως τις 22:30.
Για δύο ημέρες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον κρητικό αμπελώνα μέσα από μια ιδιαίτερη εμπειρία Self Pour Fair, δοκιμάζοντας κρασιά από 31 οινοποιεία της Κρήτης και περισσότερες από 100 ετικέτες κρητικών κρασιών.
Η διοργάνωση αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους φίλους του κρασιού, τους επαγγελματίες του χώρου, τους επισκέπτες και όλους όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν τη σύγχρονη οινική ταυτότητα της Κρήτης.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη και ιδιαίτερη οινική εμπειρία, με τη στήριξη επαγγελματιών sommeliers, οι οποίοι θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στον χώρο. Οι sommeliers θα καθοδηγούν το κοινό στις γευστικές δοκιμές, θα παρέχουν πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για τις ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά και τα διαφορετικά στυλ των κρητικών κρασιών, βοηθώντας κάθε επισκέπτη να ανακαλύψει τις ετικέτες που ταιριάζουν περισσότερο στις προτιμήσεις του.
Η Κρήτη διαθέτει μια μακρά και ξεχωριστή οινική παράδοση, η οποία τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται δυναμικά, συνδυάζοντας τις γηγενείς ποικιλίες και την παράδοση με τη σύγχρονη οινοποίηση. Το Cretan Wine Gallery φιλοδοξεί να αναδείξει αυτή τη διαδρομή και να παρουσιάσει στο κοινό τη σύγχρονη εικόνα του κρητικού κρασιού.
Πληροφορίες εκδήλωσης
???? Λότζια, Ηράκλειο Κρήτης
???? 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2026
???? 18:00 – 22:30
????️ Είσοδος: 10€ / ημέρα
31 οινοποιεία | 100 κρητικά κρασιά | Μία μοναδική οινική εμπειρία
Το Wines of Crete καλεί το κοινό να γνωρίσει, να δοκιμάσει και να ανακαλύψει τον πλούτο του κρητικού αμπελώνα μέσα από μια διοργάνωση στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου.
Ανακαλύψτε τα κρητικά κρασιά από τα οινοποιεία της Κρήτης
Οινοποιείο Αγγελάκη
Οινοποιείο Αμαργιωτάκη
Οινοποιείο Βεργίτση
Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη
Οινοποιείο Διαμαντάκη
Οινοποιείο Διγενάκη
Οινοποιείο Δουλουφάκης Νίκος
Οινοποιείο DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη
Οινοποιείο της ΕΑΣΗ
Οινοποιείο Ευφροσύνη
Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη
Οινοποιείο Ζουμπεράκη
Οινοποιείο Ιδαία Οινοποιητική
Οινοποιείο Καραβιτάκη
Οινοποιείο Κουρκουλού
Οινοποιείο Λυραράκη
Οινοποιείο Λουλούδη
Οινοποιείο Μαραγκάκη
Κτήμα Μενεξέ
Οινοποιείο Moinoterra
Οινοποιείο Μεταξάρη
Οινοποιείο Ντουράκη
Οινοποιείο Παρασκευάς
Κτήμα Πατεριανάκη
Οινοποιείο Πνευματικάκη
Οινοποιείο Scalarea
Οινοποιείο ΑΦΟΙ Στραταριδάκη
Οινοποιείο Τιτάκη
Κτήμα Τοπλού
Οινοποιείο Φραγκόσπιτο
Οινοποιείο Χαραλαμπάκη
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
