Ουρές και σήμερα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για την έκδοση διαβατηρίου με την παλιά ταυτότητα
αγαπημένα σου στη Google
Λήγει τη Δευτέρα η διορία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων κι αυτό έχει σημάνει συναγερμό στους πολίτες που δεν θέλουν να εκδώσουν νέου τύπου ταυτότητα και προσέρχονται στα αστυνομικά τμήματα για να εκδωσουν διαβατήριο με την παλιά τους ταυτότητα ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Στο Ηράκλειο τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες πιάνουν "στασίδι" πριν χαράξει έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στα Δυο Αοράκια και περιμένουν στην ουρά για νέο διαβατήριο.

Η ζήτηση για έκδοση νέων διαβατηρίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα καθώς υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που δεν επιθυμούν νέες ταυρτότητες και το διαβατήριο είναι η μόνη λύση για να ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας.
Από τις 3 Αυγούστου και μετά οι παλαιού τύπου ελληνικές ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα για ταξίδια στο εξωτερικό στις περιπτώσεις όπου απαιτείται ταυτότητα συμβατή με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Έτσι, όσοι δεν επιθυμούν (για λογους ιδεολογικούς,θρησκευτικούς κ.α) ή δεν προλαβαίνουν να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση νέας ταυτότητας, επιλέγουν σε αρκετές περιπτώσεις την έκδοση διαβατηρίου, με αποτέλεσμα η πίεση στα αστυνομικά τμήματα να είναι αυξημένη

Τι αλλάζει από τις 3 Αυγούστου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες ταυτότητες
Σημαντικές διευκρινίσεις για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες έδωσε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Μπαλέρμπας, εξηγώντας τι αλλάζει με το νέο έγγραφο ταυτοποίησης, πόσο διαρκεί η έκδοσή του, ποια είναι η ισχύς του και τι προβλέπεται για τον Προσωπικό Αριθμό και την περίπτωση απώλειας.
Η βασική αλλαγή στις νέες ταυτότητες είναι η ενσωμάτωση βιομετρικών στοιχείων, όπως συμβαίνει ήδη με τα ελληνικά διαβατήρια.
Η αναβάθμιση αυτή επιτρέπει την ταχύτερη και ασφαλέστερη ηλεκτρονική επαλήθευση των στοιχείων στα σημεία εισόδου και εξόδου των χωρών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Μπαλέρμπας, η διαθεσιμότητα των ραντεβού διαφέρει ανάλογα με την περιοχή.
Στα μεγάλα αστικά κέντρα οι πολίτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις, ενώ στην περιφέρεια η διαδικασία είναι συνήθως πιο γρήγορη.
Ε.Β
-
30 Ιουλιου 2026, 15:30Νέα μεγάλη πυρκαγιά στον Πρέβελη - Εκκενώθηκε το Μοναστήρι -
30 Ιουλιου 2026, 10:15Πύρινη κόλαση στο νότιο Ρέθυμνο: Οι φλόγες μπήκαν στο φοινικόδασος της Πρέβελης-Τιτάνια μάχη των Πυροσβεστών (Live όλες οι εξελίξεις) -
29 Ιουλιου 2026, 22:25Φωτιά στη Σητεία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Ήχησε το 112 για εκκενώσεις -
31 Ιουλιου 2026, 10:40Προϊσταμένη ΟΦΥΠΕΚΑ: Δεν κάηκε το Φοινικόδασος Πρέβελη αλλά εκτάσεις περιμετρικά του -
31 Ιουλιου 2026, 00:54Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα - Υπόνοιες για εμπρησμό -Μικροεστίες στο φοινικόδασος Πρέβελη -
30 Ιουλιου 2026, 23:41Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Μοιράζει 2 εκατομμύρια την Κυριακή
